Jegyvásárlás

Program


Az ember földje(?) sorozat: Vörös föld

Az ember földje(?) sorozat: Vörös föld

magyar dokumentumjátékfilm, 100 perc, 1982
magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 29. szerda, 18:00

Rendező: Vitézy László

Szereplők: Németh Imre, Gárdonyi Vilmos, Nagy Zoltán, Szepeshegyi István

 

Egy falu határában egy bányász disznója vörös földet túr. A bányász szerint külszíni fejtésre alkalmas, jó minőségű bauxitot rejt a domb. Először kinevetik, majd el akarják hallgattatni, mert a bányanyitás sértené a „vizesek” és az idegenforgalmi lobbi érdekeit. Végül győz a KGST-érdek, és a geológusok saját felfedezésükként bejelentik a lelőhelyet. Megkezdődik a fejtés. A falut kitelepítik, a házakat ledózerolják, a kilakoltatott embereket pedig a vájár ellen fordítják.

Vitézy László 1982-ben készült dokumentumjátékfilmjét, amely amatőr szereplőkkel elevenít meg egy modellértékű, kora társadalmi visszásságainak leleplezésére alkalmas helyzetet, valós ökológiai probléma ihlette: a Hévízhez közeli bauxitbánya egyre növekvő, a Szovjetunióba szállított termelése már a tó és a környék ökológiáját veszélyeztette.

A mából visszatekintve megdöbbentő szám, hogy a filmet, amely az 1983-as filmszemlén a legjobb rendezői- és operatőri díját is elnyerte, egymillió-hétszázezren tekintették meg a bemutatót követően. A mostani vetítés vendége a rendező, akit arról is kérdezzük, mennyiben lehet – lehetett anno és lehet ma – a filmművészet társadalmi változások eszköze.

Az ember földje(?) vetítéssorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Győrben ünnepel a legendás gitáros, Michael Schenker!

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!