Jegyvásárlás

Program


Balázs Elemér Group: Magyar Népdalok

Balázs Elemér Group: Magyar Népdalok

A Balázs Elemér Group Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, melyet anemzetközileg is széles körben elismert jazzdobos, Balázs Elemér alapított 2000-ben. A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el (Fonogram díj – 2005); továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai jazzfesztiválon is (pl.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 28. péntek, 20:00

Újra élő koncert a Fonóban!

Balázs Elemér Group feat Magyar Bori

Magyar népdalok

A Balázs Elemér Group Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, melyet anemzetközileg is széles körben elismert jazzdobos, Balázs Elemér alapított 2000-ben. A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el (Fonogram díj – 2005); továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai jazzfesztiválon is (pl.: Bécs, London, Berlin, Hága, Prága, Pozsony,Skopje, Róma, Oslo, Glasgow, London, Madrid).

A Group kiemelkedően egyedi hangzásvilágot alakított ki, melyet leginkább a dallamközpontúság és a különleges ritmika jellemez, a férfi- és női hang érdekes kontrasztjával színesítve. Zenéjük rendkívül változatos; szívesen kalandoznak - például az etno stílus világában, egyúttal a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítve inspirációt. Ez érzékelhető az eddig megjelent albumaikon is, hiszen mind egyedi hangulatokat, zeneivilágot ragadnak meg és közvetítenek: Magyar népdalok című lemezükön saját népi kultúrájuk zenéjét, magyar népdalokat egyesítették jellegzetes stílusukkal, míg az Early Music című albumukon, amin Nuria Rial, az ECHO Klassik díjas katalán szoprán énekesnő működött közre, barokk zenét ötvöztek jazz-el.

Időközben mindkét lemez bearanyozódott, az Early Music pedig Európa-szerte sikert aratott, többek között szerepelt az Innsbruck-ban megrendezésre kerülő világhírű Régi Zene Fesztiválon. Kritikusok szerint zenéjük az a fajta elmélyült zene, amely bármilyen szituációban hallgatható. "Úgy gondolom, Elemér az egyik legjobb dobos ma a világon. Képes mindenzenei pillanatot belülről hallani, muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képességerévén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi,hogy a legjobbat hozzák kimagukból. Csodálatosan üti meg hangszerét - mindig élvezem, ha alkalmam nyílik vele muzsikálni, illetve játékát hallgatni." - írja Pat Metheny.

A 2015. decemberében megjelent, Örök szerelem alcímet viselő album számlistáját a zenekar rajongótábora állította össze kedvenc dalaiból és "az év jazz-albuma" Fonogram-díjjal tüntette ki a szakmai zsűri 2016 nyarán.

Közreműködnek: 

BEG feat. Magyar Bori

- Balázs Elemér - dobok

- Horváth Cintia - ének

- Balázs József - zongora

- Komjáti Áron - gitár

- Lakatos Pecek Krisztián - bőgő

- Czibere József - ütőhangszerek

Belépés érvényes belépőjegy mellett, érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!