Jegyvásárlás

Program


Barokk Randevú '19 - Megérthető Zene - Vivaldi: A négy évszak

Barokk Randevú '19 - Megérthető Zene - Vivaldi: A négy évszak

Vivaldi Négy évszak című műve nem véletlenül tartozik a zenetörténet legnépszerűbb alkotásai közé.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 24. szombat, 16:00

Egyrészt talán azért, mert a műben három művészet is keveredik,: az irodalom, a képszerűség és a zene (és így egyszerre több érzékünkre is hat), másrészt pedig lelkünk egyik legtalányosabb mechanizmusát, a természethez, az évszakokhoz és az elemekhez való viszonyát fogalmazza meg.

 

Vivaldi művészete tulajdonképpen a romantikus értelemben vett programzenének tekinthető, hiszen Vivaldi teleírta a kottát a szonettekre tett utalásokkal, és muzsikája rengeteg pillanatban képszerű, máskor hangutánzó elemeket tartalmaz.

 

A természet, az élővilág, az elemek megszólaltatása mellett a művet mégis az emberi érzelmek fogják keretbe, amelyek minden évszak szépségét és az abban meglelhető örömöt állítják középpontba.

 

 

 

Közreműködik: Budafoki Dohnányi Zenekar

 

 

 

Koncertmester: Berán Gábor

 

 

 

Előad: Hollerung Gábor

Ajánlatunk


zenés party két részben

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!