Program


Batang felé

Batang felé

Christian Gundlach története egy lassan elbutuló férfi és egy őt ápoló fiatal nagy utazásáról szól. A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Koltai Róbert és Szirtes Balázs játékában.

Christian Gundlach: Batang felé
- tragikomédia egy részben -

Fordította: Pataky Miklós

Christian Gundlach története egy lassan elbutuló férfi és egy őt ápoló fiatal nagy utazásáról szól. A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Kapcsolatuk egy izgalmas lélektani játék. Hubert egy, a demenciában lassan elmerülő idős férfi, aki attól nyeri el végül a szabadságát, hogy elengedi a valóságba való kapaszkodást, és elsüllyed egy képzelt világban. A fiatal Alex kényszerű kötelességből ápolja őt. A valóság számára is börtön, de neki még álmai sincsenek. Mit kezdenek egymással? Merre lehet indulni, ha körbe-körbe mindenütt csak fal van?

A két ember végigéli az idegenségből a legmélyebb férfibarátságig vezető út minden fázisát, míg végül együtt indulnak el Batang felé… De hol van Batang?
És mi elhisszük, hogy tényleg létezik Batang, valahol távol, túl Indián, Indonézián… Legfőképpen a képzeletünkben, ahová mindnyájan elvágyódunk… mert erről szól a darab. Batang felé megyünk, csak az kérdés, hogy ki mikor ér oda és mit visz magával.

A darab izgalmas lélektani játék arról, hogyan lesz két vadidegen emberből sziámi páros. Mindegyik megy a maga abszurd útján a vég felé, és mégis mosolygunk, meg néha könnyezünk is. Sokat nevetünk, kicsit sírunk.

Játsszák:
Hubert....... Koltai Róbert
Alex........... Szirtes Balázs

Látvány: Mucsi Balázs
Rendező: Gaál Ildikó

Ajánló


Erdélyben, egy románok, magyarok és zsidók lakta településen András éppen legénybúcsút tart. Házasodni…

A „BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum” kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa…

Márc. 11-én CSERNUS doki az Akváriumban!! Téma: Találd meg önmagad!