Jegyvásárlás

Program


Bazilika kívül-belül - adventi extra

Bazilika kívül-belül - adventi extra

Az adventi extrákkal kibővített barangoláson nem csak a Bazilikával foglalkozunk, hanem az ünnepi hangulat nyomában is járunk, szót ejtünk karácsonyi szokásokról, megkeressük az angyalokat, Mária és Jézus ábrázolásokat a templomban, majd a séta végén elmerülhetünk az adventi vásár forgatagában.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 5. vasárnap, 13:00

Öt kiló arany, tíz kiló féldrágakő, 250 ezer arany füstlemez, 400 kiló méhviasz, 5000 kiló kenyér (vajon mihez kellett?), 4,5 milliárd forint: pár adat a Bazilika 2003-ban befejezett felújításával kapcsolatban. Nem csak a 20 évig tartó felújítás története érdekfeszítő, hanem az épület története is kifejezetten izgalmas.
A Szent István bazilika megépítésének gondolata a nagy dunai árvízhez köthető. Magyar építészek, művészek színe-java vett részt az építésében és a díszítő munkákban. Magyarország második legnagyobb templomát, Budapest egyik legmagasabb épületét 1905-ben szentelték fel. Itt találjuk Magyarország legnagyobb harangját, és legszentebb ereklyénket, a Szent Jobbot.
A barangolás során megismerkedünk a Szent István bazilikával kívül-belül: megnézzük a fantasztikus mozaikkal borított belső teret, megkeressük saját horoszkópjegyünket (tényleg egy katolikus templomon?), körbesétáljuk az épületet és megismerjük közvetlen környezetét. Megtudjuk, hogy mi köze az állatviadaloknak Lipótvároshoz, miért zarándokolt fel vidékről egy paraszt bácsi felháborodásában az épülő Bazilikához, szót ejtünk az altemplomról, ami hírességek nyughelye.
A séta után lehetőség nyílik felmenni a panoráma kilátóba, ahonnan fantasztikus – 360 fokos - budapesti látkép tárul elénk. (A kilátóba a séta befejezése után lehet felmenni, nem része a barangolásnak. A kilátó belépődíja külön fizetendő a kilátó pénztárában.)

Egyéb díjak, melyek a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül: belépő a Bazilikába 200 Ft/fő (a helyszínen fizetendő), Tourguide készülék 350 Ft/fő (a helyszínen fizetendő)

A séta időtartama kb. 2 óra

Találkozó: Budapest, V. kerület, Zrínyi utca és az Október 6. utca sarkán, a Pocakos rendőr szobornál 5 perccel kezdés előtt
Térkép: https://goo.gl/maps/bJ95jcYd8uKADawQ9

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

A Bazilika nyitvatartási idejében barangolunk, azonban a Bazilika fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének megváltoztatására, és/vagy a templom egy részének lekordonozására.
A barangolás vége a Bazilikánál lesz.

Az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR3oWW2shsVlwyyiitLcvZU0sZ9Suxmzdx5sqxbzB-c4Fc4L6FDEFF_83k4

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR3iP0myhKpLU78IEoK5r6_pmGoBHb6AxiE3BfzrOoV6HrKtt3Yz-W8_bwk

Légy szíves olvasd el!

Egyéb tudnivalók:
A séta során lépcsőzünk, szűkebb helyekre is bemegyünk, nem akadálymentesített terület.
Fotózni lehet.

A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!

A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj Messengeren a facebook.com/barangolobk oldalon.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!