Jegyvásárlás

Program


BEETHOVEN NAPOK: D-dúr hegedűverseny/ III.z.verseny/ IV.szimfónia (halasztott ip.: 2020.11.28.11:00)

BEETHOVEN NAPOK: D-dúr hegedűverseny/ III.z.verseny/ IV.szimfónia (halasztott ip.: 2020.11.28.11:00)

A zongoraverseny szólistáját, Jevgenyij Koroljovot régi kapcsolat fűzi a zenekarhoz, s a budapesti közönségnek sem kell bemutatni a kiegyensúlyozott játékáról híres zongoristát.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 28. szombat, 11:00

A 2020. április 25. 19:30 koncert pótlása!

2020. november 28. szombat
11:00 Nagyterem

BEETHOVEN-NAPOK A CONCERTO BUDAPESTTEL 1.
Fischer Annie tiszteletére

Műsor:
BEETHOVEN: D-dúr hegedűverseny, op. 61
--- szünet ---
BEETHOVEN: III. (c-moll) zongoraverseny, op. 37
BEETHOVEN: IV. (B-dúr) szimfónia, op. 60

Közreműködik: Anthony Marwood hegedű, Jevgenyij Koroljov zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

„Marwood játékának sugárzó intenzitása nem mindennapi érzelmi töltettel bír”, „aranyló hang és holtbiztos zeneiség”, „elképesztő technika és szenvedély” – többek közt e szavakkal jellemezték a kritikusok Anthony Marwood hegedűjátékát, amelyet a hangverseny nyitószámában, a D-dúr hegedűversenyében hallhat a közönség. A mű karrierje nem indult zökkenőmentesen: 1806-os bemutatója nem volt sikeres, így nem is vált a repertoár részévé a versenymű egészen addig, míg Joachim József elő nem vette majd fél évszázaddal később. A III. (c-moll) zongoraverseny egy hosszas komponálási folyamat eredménye Beethoven középső alkotói korszakának kezdetéről. Egy anekdota szerint Beethoven egyszer sétája közben meghallotta Mozart c-moll zongoraversenye (K. 491) szabadtéri előadásának hangjait, s a vele tartó zongorista-zeneszerzőhöz fordulva e lelkes szavakat intézte: „Cramer, Cramer! Mi sosem leszünk képesek ehhez foghatót írni!” Nem meglepő hát, hogy a zongoraverseny kezdete éppen ennek a zenei előképnek dallamát visszhangozza. A zongoraverseny szólistáját, Jevgenyij Koroljovot régi kapcsolat fűzi a zenekarhoz, s a budapesti közönségnek sem kell bemutatni a kiegyensúlyozott játékáról híres zongoristát. A IV. (B-dúr) szimfónia a martonvásári Brunszvik-kastélyban született. Bár azóta már beigazolódott, hogy Beethoven rejtélyes szerelme, a „Halhatatlan kedves” nem Brunszvik Teréz volt, mégis a mai napig sokan gyengéd hangokat vélnek felfedezni a szimfóniában.

Rendező: Concerto Budapest

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

zenés party két részben

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!