Jegyvásárlás

Program


BEETHOVEN NAPOK: Zongoraszonáták 1: Érdi Tamás - cisz-moll/d-moll (Concerto )

BEETHOVEN NAPOK: Zongoraszonáták 1: Érdi Tamás - cisz-moll/d-moll (Concerto )

Az egynapos koncertsorozat, amely a beethoveni életmű legszemélyesebb és legközvetlenebb műfaját állítja a középpontba, a zeneszerző talán legnépszerűbb zongoraszonátájával indul majd.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 4. vasárnap, 15:00

2020. április 24. pénteki koncert pótlása!

BEETHOVEN NAPOK: Zongoraszonáták 1: Érdi Tamás - cisz-moll/d-moll (Concerto )

Beethoven: 14. (cisz-moll, „Holdfény”) szonáta, op. 27/2
Beethoven: 17. (d-moll, „Vihar”) szonáta, op. 31/2

Az egynapos koncertsorozat, amely a beethoveni életmű legszemélyesebb és legközvetlenebb műfaját állítja a középpontba, a zeneszerző talán legnépszerűbb zongoraszonátájával indul majd. A ragadványnevét csak pár évvel Beethoven halála után elnyerő Holdfény-szonáta kiugró popularitása olykor alighanem már magát zeneszerzőt is feszélyezhette, hiszen tanítványának, Carl Czernynek egyszer így dohogott: „Mindenki mindig a cisz-moll szonátáról beszél, pedig minden bizonnyal írtam jobb dolgokat is.”
A Holdfény-szonáta párja az ugyancsak a XIX. század legelején komponált, szintén természeti képet felidéző és megint csak nem
Beethoventől származó melléknevű d-moll (Vihar) szonáta lesz. A két szonátát a Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas Érdi Tamás adja majd elő, akinek pályaindulását olyan nagy muzsikusok segítették és bátorították, mint Vásáry Tamás és Kocsis Zoltán. Az utóbbi mester így jellemezte Érdi Tamás játékát: „Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek. Úgy hiszem, hogy a játékában bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges... Egy olyan új világot, dimenziót nyit meg, amit más nem.”

Ajánlatunk


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


romantikus vígjáték két részben

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!