Jegyvásárlás

Program


BEETHOVEN NAPOK: Zongoraszonáták 3: Palojtay János - C-dúr/c-moll ( Concerto )

BEETHOVEN NAPOK: Zongoraszonáták 3: Palojtay János - C-dúr/c-moll ( Concerto )

Művei fogadtatásával szemben Beethovennek nem ritkán érdemi ellenállást kellett leküzdenie: néha szópárbajokba bonyolódva a kritikusokkal, de főként természetesen mégiscsak művészete által harcolt az elismertetésért.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 4. vasárnap, 17:00

2020. április 24. pénteki koncert pótlása!

BEETHOVEN NAPOK: Zongoraszonáták 3: Palojtay János - C-dúr/c-moll ( Concerto )

Beethoven: 8. (c-moll, „Pathétique”) szonáta, op.13
Beethoven: 21. (C-dúr, „Waldstein”) szonáta, op. 53
 
Művei fogadtatásával szemben Beethovennek nem ritkán érdemi ellenállást kellett leküzdenie: néha szópárbajokba bonyolódva a kritikusokkal, de főként természetesen mégiscsak művészete által harcolt az elismertetésért. Ám az 1799-ben megjelentetett c-moll (Pathétique) szonátát már elsőre lelkesen fogadta a császárvárosi szakmai közeg: „A bécsi publikum boldog lehet, hogy ennyi nagyszerű művésszel büszkélkedhet. Beethoven is ezek egyike. Csak remélni tudjuk, hogy még sokszor megajándékoz bennünket géniusza és szorgalma produktumaival.” A C-dúr (Waldstein) szonáta annak a lelkesen művészetpártoló és heves természetű
arisztokratának, Ferdinand Ernst Gabriel von Waldstein grófnak a nevét és emlékezetét örökíti meg, aki még Bonnban ismerte meg az ifjú Beethovent, s akinek nemcsak abban volt érdemi szerepe, hogy a zseniális fiatalember Bécsbe költözzön, de éppenséggel abban is, hogy órákat vehessen Haydntól. A két szonáta Palojtay János előadásában szólal majd meg: a fiatal muzsikus nemzetközi karrierjét 2012-ben a santanderi Paloma O´Shea zongoraversenyen elért harmadik helyezése indította el, s tehetségének kitüntetett jelentőségű felfedezője és pártolója Schiff András, aki a 2017/2018-as Building Bridges európai koncertsorozat egyik szólistájává választotta ifjú pályatársát.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!