Jegyvásárlás

Program


Benkó Dixieland Band: Karácsony Dixielandben / SÁTOR

Benkó Dixieland Band: Karácsony Dixielandben / SÁTOR

A zenekar repertoárja a közelmúltban jelentősen bővült. Itthon - éppen a Benkó Dixieland Band rendkívüli népszerűsége miatt - sokan évtizedeken át úgy gondolták, hogy a hagyományos jazznek a dixieland a centrális műfaja, egyfajta gyűjtőnévvé vált.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 5. csütörtök, 20:00

A legendás klarinétos-zenekarvezető, Benkó Sándor 2015-ben bekövetkezett halála után kérdéses volt, hogy mi lesz az általa 1957-ben alapított, mindmáig rendkívül népszerű Benkó Dixieland Band sorsa. A muzsikusok együtt maradtak, és hamarosan - Dixie Kings of Hungary néven - elindítottak egy régi-új zenekart. Ennek hangszerelője és stílusának meghatározója Nagy Iván harsonás-énekes, aki négy évtizeden át járta a világot Benkóékkal - a régi generációból ő az egyetlen aktív muzsikus. Idén június óta az együttes ismét eredeti nevén koncertezik.

Valójában a dixieland az Egyesült Államokban főként amatőr muzsikusok által játszott, népszerű szórakoztató zene, amely brit közvetítéssel jutott el Európába. Mellette legalább ugyanolyan fontos a swing, a húszas-harmincas évek hot jazznek nevezett muzsikája vagy a nyugat-európai szintó cigányzenészek által meghonosított manouche swing. Nagy Iván régóta nagyon kedveli az ötvenes-hatvanas évek jazzes tánczenéit is, amelyeket a swing stílushoz illeszkedően hangszerelt. Így a zenekar mai repertoárja a műfaj New Orleans-i gyökereitől, az 1900-as évek elejétől egészen a hatvanas évekig terjed. A Pinceszínházban hetente rendezett klubkoncertek és néhány vidéki fellépés után a megújult Benkó Dixieland Band a Kultúr Kültér adventi programjában tér vissza a Müpába.

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!