Jegyvásárlás

Program


BFF2018 - Dresch Double Quartet feat. Borbély Mihály, Volosi & Lajkó Félix
2

BFF2018 - Dresch Double Quartet feat. Borbély Mihály, Volosi & Lajkó Félix

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 26. szombat, 19:00

Az Esemény helyszíne: Várkert Bazár, Öntőház udvar
Az Esemény időpontja: 2018-05-26 19:00

19.00-20.00: Fitos Dezső Társulat Falusi színek című műsora

 

Közreműködik: Szentendre Táncegyüttes

 

A Fitos Dezső Társulat 2013-ban Washingtonban bemutatott nagy sikerű A Magyar Falu című táncprodukciójának folytatása újra visszanyúl a tiszta forráshoz.

 

„Nagy kihívás és fontos feladat hagyományt őrizni és egyéni ízzel bemutatva színházi élménnyé emelni a ma emberének. A kíváncsiságból, amely mindig figyelemmel veszi körül a másik embert, különösen a távolról érkezőt és abból a kíváncsiságból, amely önmagát fürkészi: ki vagyok én, kik voltak az elődeink, hogy éltek, miben hittek…? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.
A Kárpát-medence kulturális sokszínűsége, melynek kimeríthetetlen a folklórkincse, változatos és színes világot mutat be a városlakóknak. Az élet rendje évszakról évszakra, napról napra, percről percre diktálja a tennivalókat. Dalainkban, zenénkben és táncainkban megőrizve azt az ősi tudást és erőt, ami régről jön, és ott van mindnyájunkban.”

 

 

A műsorban táncokat láthatunk Kalocsa, Felső-Tisza, Bihar, Máramaros, Kalotaszeg és Marosmente vidékéről.

 

Rendező-koreográfus: Fitos Dezső, Kocsis Enikő
Zenél: Bazseva zenekar
Zenei szerkesztő: Nyitrai Tamás
Zeneszerző: Szabó Dániel
Közreműködik: Szentendre Táncegyüttes

 

20.30- 21.40 Dresch Double Quartet feat. Borbély Mihály 

 

 

Dresch Misi két formációja, a Quartet és a Vonós Quartet együtt lép fel Borbély Mihály közreműködésével. Dresch kompozíciók, ahogy még soha nem hallottad. A produkció valódi jelentést és tartalmat ad az „egyszeri és megismételhetetlen” kifejezésnek.

 

22.00-23.30 Volosi & Lajkó Félix 

 

 

 „Arra jön rá az ember, ha találkozik a VOŁOSIval, hogy jó zenészekkel kell játszani. A kelet-európaiságukban pedig van valami plusz, nem kell magyarázkodni egymásnak, hogy miről van szó.” (Lajkó Félix).

„Szerintem a mai zene egyik fő problémája, hogy a zenészek szeretnék elhelyezni magukat egy adott stílusban. Nagyon szeretek olyan zenészekkel játszani, akik nem tudják, hogy milyen stílusban játszanak. Ő (Lajkó Félix) egyszerűen csak zenél, nem azon gondolkodik, hogy mi lesz ebből.” (Krysztof Lasoń, VOŁOSI)

 

23.30-tól folkkocsma a borteraszon -

 

Házigazda: Fitos Dezső Társulat, muzsikál: Bazseva

 

Fitos Dezsőék energiája és a Bazseva a népzene őserejét közvetítő muzsikája már magában elég garancia arra, hogy hajnalig tartó táncházban végződjön a fesztivál negyedik napja.

 

Bazseválni/bazsálni annyit tesz: muzsikálni!
A Bazseva zenekar azzal a céllal alakult, hogy megmutassa, a magyar népzene sosem mehet ki a divatból. Megunhatatlan, mint a hazaérkezés. A tagok Budapesten és környékén élő fiatalok, akiket összeköt a magyar népzene iránti szeretet és a folklorisztikus hagyományok tisztelete. Mindnyájuk életének központi eleme a zene, tanulják, tanítják, hallgatják és játsszák. Archív felvételek alapján dolgoznak, és annak „őserejét” próbálják tovább közvetíteni az urbanizált valóságba, hiszen a magyar népzenének vitathatatlan létjogosultsága van a városokban is. Céljuk, hogy népszerűsítsék ezt az egyedi dallamvilágot, ahol a dalszövegek örökérvényű életbölcsességet hordoznak, és mindig aktuális mondanivalójuk van. Ez a Bazseva missziója. Eljuttatni mindenkihez ezt az üzenetet, és megértetni: ez nem rétegzene.

 

Fesztiválbérlet (szerda-szombat):

Early bird (Március 15-ig) 5000 Ft
6000 Ft elővételben
7000 Ft a helyszínen

A vasárnapi programokra ingyenes a belépés!


Napijegyek:

május 23.
Early bird 1000 Ft, március 15-e után: 1500 Ft

május 24.
Early bird 1500 Ft, elővételben 2000 HUF, a helyszínen 2500 HUF

május 25.
Early bird 2000 Ft, elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft

május 26.
Early bird 2000 Ft, elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!