Jegyvásárlás

Program


Bogányi Trió koncertje - Franz Schubert Winterreise

Bogányi Trió koncertje - Franz Schubert Winterreise

Franz Peter Schubert osztrák zeneszerzőt a bécsi klasszicizmus utolsó mesterének és az első romantikus zeneszerzőnek tartják. Bár nagyon fiatalon halt meg, több mint 600 romantikus dalt, számos szimfóniát, szonátát, vonósnégyest, operát és egyházi művet írt. Legismertebb kompozíciói a Pisztráng ötös, a 9.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 22. hétfő, 19:00

A Bogányi Trió novemberi koncertjén a Téli utazás kerül középpontba. A darab énekhangra írt részét ezúttal két hangszerrel, az oboával és a fagottal jeleníti meg a zenekar. A két szólóhangszer színe és finomsága egyedülálló hangképet ad ezeknek a gyönyörű, mély, filozófiai daraboknak, saját hangszereléssel közvetítve a Téli utazás különös világát. A hangszerek lélegeznek, énekelnek, akár csak az ember – úgy érezhetjük, a zene tisztasága ezekkel a hangszerekkel különlegesen bensőséges módon tudja a lényeget megközelíteni. 

A koncerten a művészi hangulat megteremtését festmények egészítik ki, amivel vizuálisan is reflektálnak a hangzás élményéhez. Wilhelm Müller verseit Patkós Márton színművész adja elő, ezzel válik az előadás összművészetivé. A Téli utazás spirituális mondanivalója minden érzékszervre hatni óhajt, egyesével is megszólítva a szemünket, fülünket, összességében pedig talán a leghatásosabb módon képes a lelkünk mélyébe eljuttatni ezt az időn túli zenét.

A koncerten a dalciklus 24 éneke csendül fel. 

Közreműködők:

Dent-Bogányi Clara, oboa

Bogányi Bence, fagott

Bogányi Gergely, zongora

Patkós Márton, Junior Príma-díjas színművész

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

zenés átirat két részben

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!