Jegyvásárlás

Program


Boszorkánykonyha
3

Boszorkánykonyha

November 4. BOSZORKÁNYKONYHA
Borzongás, zene, mágia
Ravel, Brahms és John Williams művei

 

CRESCENDO-BÉRLET 2020/21

„A tehetség kötelez”

Felnőtt egy új generáció. És rájöttek ők is, hogy a klasszikus zene, az jó. Annyira jó, hogy érdemes éveken át napi sok-sok órát gyakorlással, tanulással és intenzív zenehallgatással tölteni azért, hogy közelebb kerülhessünk a szellemtörténet nagy alkotásaihoz, belenőjünk egy sok évszázados hagyományba, és ha minden jól alakul, akkor hozzátehessük ehhez egyszer a magunk művészetét is.

A Pro Kultúra Sopron 2008 óta hirdet minden évben kora esti ismeretterjesztő hangversenyeket. Ezeken a koncerteken népszerű klasszikusok csendülnek fel, és rövid bevezetővel, szöveges ismertetővel, divatos kortárs filmzenékkel, könnyűzenével próbáljuk azokat is meggyőzni a klasszikus zene szépségeiről, akik egy kicsit talán idegenkednek ettől a műfajtól. Néha persze nehéz megérteni, hogy miért játszunk furcsa, ’unplugged’ hangszereken 100-200-300 éves számokat. Egyáltalán mi az, hogy nekem csöndben kell ülnöm és étlen-szomjan, cigi és egyéb ajzószerek használata nélkül kell végighallgatnom más produkcióját? Sokszor nem is mondanak semmit, csak szól a zene perceken keresztül…

Különös szituációk, de ha bekukucskálunk egy kicsit, feltárul előttünk egy olyan világ, ami aztán egy életen át kimeríthetetlen energia- és örömforrás, közösségi élmény és lelki felfrissülés lehet számunkra – talán ezért érdemes időt szánni erre, és talán ezért indulnak el most is tehetséges fiatalok ezen a pályán.

 A 2020/21-es évadban több ilyen soproni kötődésű fiatal is bemutatkozik a CRESCENDO-bérlet koncertjein. Az első koncerten Bábinszki Gergely játszik Harry Potter filmzenéket és Brahms-műveket. Holpár Anna boszorkányos fuvolamuzsikájával várja a közönséget, Bóna Márton Liszt Haláltáncát adja elő, Horváth Ábel pedig Schumann egyik ikonikus zongoradarabját szólaltatja meg a Soproni Szimfonikusokkal és a Wespa Quartett tagjaival a négy koncertből álló sorozat további estjein.

 

November 4. BOSZORKÁNYKONYHA

Borzongás, zene, mágia

Ravel, Brahms és John Williams művei

A bérleti sorozat első hangversenyén Bábinszki Gergely, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója csatlakozik a Wespa Quartett tagjaihoz, és közösen Johannes Brahms szenvedélyes g-moll zongoranégyesét szólaltatják meg, melynek tüzes zárótétele a híres Rondo alla zingarese címet viseli.

A romantikus-virtuóz kvartettet megelőzően ördögi (Prokofjev: Suggestion diabolique) és varázslatos (Williams: Harry Potter Theme) zongoramuzsikában lehet részünk ezen a boszorkányos esten.

Bábinszki Gergely – zongora

Wespa Quartett

 

Jegyek és bérletek a Pro Kultúra Jegyirodában válthatók vagy online.
9400 Sopron, Liszt Ferenc utca 1. Tel.: 99/517517.
Nyitva tartás: hétfő-péntek 9-17, szombaton 9-12 óráig
valamint az koncert előtt egy órával a helyszínen.
E-mail: jegyiroda@prokultura.hu
Honlap: www.prokultura.hu

Bérlet ára a négyrészes hangversenysorozatra: 7500 Ft
www.prokultura.jegy.hu/seasonticket
Jegyár az egyes koncertekre: 3000 Ft
Kedvezményes előbérletezés 2020. október 16-ig 5000 Ft-os áron!

Ajánló


Eötvös Péter, a zeneszerző és karmester főszereplését, valamint a Concerto Budapesttel évek óta…

Először ad koncertet Magyarországon a Puerto Ricó-i énekes-dalszerző Daddy Yankee! Napjaink egyik legsikeresebb…