Jegyvásárlás

Program


Botanikai illusztrációk workshop - A Nap szerelmese: a napraforgó

Botanikai illusztrációk workshop - A Nap szerelmese: a napraforgó

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 24. szerda, 18:00

 

Ezúttal Vincent van Gogh egyik kedvenc témája, ikonikussá vált csendélet-sorozatainak virága áll a workshop középpontjában. A festő 1888-ban festette híres napraforgóit, amelyekkel eredetileg a műhelyét akarta dekorálni. Kiderül, gyógynövénynek számít-e a napraforgó, és az is, honnan származik, hogyan került Európába. 

A foglalkozáson résztvevők megfesthetik gouache-sal, vagy megrajzolhatják pasztellkrétával saját napraforgójukat.

A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti, amely egykor a növényfajok gyógyászati célú azonosításában segített. A rajzok a tudományt szolgálták, de ma már esztétikai értéket is képviselnek. A foglalkozások rövid bevezetővel kezdődnek, amelyben az ókortól napjainkig fellelhető gyógynövényekről, virágokról és egyéb növények ábrázolásáról, szimbolikájáról, gyógyításban betöltött szerepéről esik szó.

Majd a résztvevők a legendák nyomába erednek: kiderítik, hogy a gazdagon illusztrált 15. századi Voynich-kéziratot tényleg apácák rajzolták-e, vagy esetleg Leonardo egyik korai műve? Középkori gyógyszerkönyv vagy alkimista kézirat volt? Utánajárnak a botanikai rajzolás magyar vonatkozásainak és a hazai füvészkertekben is kalandoznak. Ezután megrajzolják, megfestik egy gyógynövény vagy virág képét.

A szükséges kellékeket - merített papírt, kartont, tűfilcet, ceruzát, akvarellfestéket, ecsetet - biztosítják számukra.

A workshopon elkészített alkotások hazavihetők.

Időtartam: 90 perc (30 perc bevezető és 60 perc alkotás)

Ajánlott korosztály: 14 éves kortól

 

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti…

A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!