Jegyvásárlás

Program


Brahms - Beethoven

Brahms - Beethoven

Két nagyszabású kompozíció alkotja a Győri Filharmonikus Zenekar soproni hangversenyének műsorát.
A versenymű szólistája a magyar hegedűiskola kiváló képviselője, Kokas Katalin hegedűművésznő, dirigense Berkes Kálmán művészeti vezető lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 30. csütörtök, 19:00

Brahms- Beethoven

Műsor:

J. Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77
L. van Beethoven: III. (Esz-dúr) “Eroica” szimfónia, op. 55

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Kokas Katalin - hegedű

Két nagyszabású kompozíció alkotja a Győri Filharmonikus Zenekar soproni hangversenyének műsorát. Johannes Brahms 1878-ban, alig néhány hónap alatt készült D-dúr hegedűversenye a hegedűirodalomban jelentőségét tekintve csak Beethoven versenyművéhez mérhető. A nagy elődhöz csatlakozik az úgynevezett „szimfonikus versenymű” eszméjében: nem a hangszerjáték káprázatos csillogása, hanem a magasrendű zenei tartalom áll a középpontban, melynek kibontásából a hegedű és a zenekar egyforma jelentőséggel veszi ki a részét. A koncert második félidejében az 1803–04-ben keletkezett, eredetileg Bonaparte Napóleonnak dedikált Esz-dúr „Eroica” szimfóniát, a zenekari zene repertoárjának egyik legfontosabb, a szimfónia-műfajnak új irányt szabó mesterdarabját hallhatják. A versenymű szólistája a magyar hegedűiskola kiváló képviselője, Kokas Katalin hegedűművésznő, dirigense Berkes Kálmán művészeti vezető lesz.

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!