Jegyvásárlás

Program


Branka Trió: Félig Egészen, feat. Mesi Trió

Branka Trió: Félig Egészen, feat. Mesi Trió

Minden koncert más és más, hiszen a meghívott művészekkel új színek kerülnek bele a Trió hangzásvilágába, zenei gondolatiságába, valamint jelenlétükkel újabb perspektívák nyílnak a zenében.

Branka Trio feat. Guessous Mesi Trió
Félig-egészen

A “ Félig-egészen” a Branka Trio zenei projektje, melynek címe és gondolata Branka már-már szállóigévé vált mondatából származik: “Apukám szerb, anyukám magyar, ezért én félig szerb, félig magyar vagyok, de inkább úgy érzem, egészen szerb és egészen magyar.” E gondolatiságot követve a projekt célja, hogy hidat képezzen és megtalálja a vékony határmezsgyét a zenén keresztül olyan látszólag egymástól távol álló fogalmak, mint régi-új, hagyományos-modern, ismert-ismeretlen, fél-egész, egység-kettősség, vagy két különböző kultúra, két földrajzi pont között. Minden koncert más és más, hiszen a meghívott művészekkel új színek kerülnek bele a Trió hangzásvilágába, zenei gondolatiságába, valamint jelenlétükkel újabb perspektívák nyílnak a zenében.

A második eseményen a Trio vendége Guessous Majda Mária "Mesi", aki magyar-marokkói származása révén hozza magával a "félig-egészen" gondolatiságát, ám művészetének legfőbb inspirációja a török népzene valamint ennek a magyar népzenével való összefonódása. A koncerten a dallamokon keresztül összekapcsolódik a Kárpát-medence, a Balkán és Anatólia csodálatos zenei világa.

Közreműködők:

Branka Trio:
Básits Branka - ének
Wertetics Szlobodán - harmonika
György Mihály - gitár

Guessous Mesi Trió:
Guessous Majda Mária - ének, baglama
Barvich Iván - kaval, ney, tárogató, tamburabrácsa, riq
Boros Gerzson Dávid - darbuka, bendir, csörgők


Belépés érvényes belépőjegy mellett, érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges.
Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Ajánló


Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás,…

A Szegedi Szabadtéri Játékok műsorát a 2021-es évad végén egy igazi klasszikus musical-legenda…