Jegyvásárlás

Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton - Drakula

Budapesti Klasszikus Film Maraton - Drakula

amerikai fekete-fehér horror, 75 perc, 1931
angol nyelven magyar felirattal
eredeti cím: Dracula
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 25. szombat, 21:00

Rendező: Tod Browning
Forgatókönyvíró: Hamilton Deane, John L. Balderston
Operatőr: Karl Freund
Zene: Philip Glass
Szereplők: Lugosi Béla, Helen Chandler, David Manners

 

Tim Burton filmszatírájában, a világ legrosszabb filmrendezőjéről szóló Ed Woodban, még öregkorában is azért morog Lugosi Béla, mert egyszer egy szerepet elhappolt előle Boris Karloff. Kétségtelen, ők voltak a rémfilmkorszak aranykorának legnagyobb sztárjai és a Frankenstein, valamint Tod Browning Drakulája a legjobb filmje. Még ma is vérfagyasztó az a jelenet a hideg, vaskosfalú teremben, amikor először találkozik a vérgróf az ügyvédbojtárral. Még ma is hitelesnek hatnak a díszletek, és mintha Lugosi Béla alakításán sem fogott volna az idő. Időskori filmjeiről meg beszéljen az említett Tim Burton film. 

A Budapesti Klasszikus Film Maraton további programjai az Urániában >>

Ajánlatunk


Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!