Jegyvásárlás

Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton - Lenni vagy nem lenni

Budapesti Klasszikus Film Maraton - Lenni vagy nem lenni

fekete-fehér amerikai fekete komédia, 99 perc, 1942
angol és német nyelven magyar felirattal
eredeti cím: To Be or Not to Be

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 22. szerda, 20:00

Rendező: Ernst Lubitsch
Forgatókönyvíró: Edwin Justus Mayer, Ernst Lubitsch
Operatőr: Rudolph Maté
Zene: Werner R. Heymann
Szereplők: Carole Lombard, Jack Benny, Robert Stack

 

A Lengyel Menyhért darabjából készült filmben egy varsói színtársulat Gestapo-különítménynek adja ki magát, hogy lengyel zsidókat mentsen. Ez a remek fekete komédia egy árulás után változtatja meg hangnemét, és lesz egyre sötétebb, komorabb, akciódúsabb. Lubitschnak különleges érzéke volt a komikum időzítéséhez, ahhoz, hogy egy poén többet jelentsen önmagánál: ezt, az Európából hozott kifinomult érzékenységet hívták méltatói, mint Billy Wilder, Lubitsch kézjegynek. Ez az érzékenység volt a gátja annak, hogy a kevésbé szofisztikált műfajok, mint a burleszk vagy a bohózat felé tereljék. A Lubitsch-kézjegy vagy Lubitsch touch egyik ismérve, hogy finoman szurkálja vagy olykor egyenesen semmibe veszi az amerikai prűd normákat: Lubitsch szabadsága és nagysága is ebben nyilvánul meg.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton további programjai az Urániában >>

 

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!