Jegyvásárlás

Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton - Szerelmem, Elektra

Budapesti Klasszikus Film Maraton - Szerelmem, Elektra

magyar történelmi parabola, 73 perc, 1974
magyar nyelven, angol felirattal
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 24. péntek, 17:00

Rendező: Jancsó Miklós
Forgatókönyvíró: Hernádi Gyula, Gyurkó László
Operatőr: Kende János
Zene: Cseh Tamás
Szereplők: Törőcsik Mari, Cserhalmi György, Madaras József

 

A Szerelmem, Elektra Gyurkó László színműve nyomán a magyar pusztára helyezi az ógörög tragédiát. A szemet gyönyörködtető koreográfiákban, sok száz statisztával filmre vitt történet zsarnokság és szabadság örök harcát dolgozza fel. Aegisztosz az uralmát a népnek túl nagy szabadságot engedő Agamemnón meggyilkolására alapozta, amelybe a 70-es években könnyű volt belelátni az 56-os forradalom leverésével és Nagy Imre kivégzésével hatalomra kerülő Kádár alakját. A film az elnyomással való szembeszegülés lehetőségeiről is örökérvényűen szól.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton további programjai az Urániában >>

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!