Jegyvásárlás

Program


Capriccioso bérlet / I. – Zenei felfedezések a Budapest Music Centerben

Capriccioso bérlet / I. – Zenei felfedezések a Budapest Music Centerben

A lengyel és magyar nép a barátságuk, közös történelmi hányattatásuk mellett még egy dologban hasonlít: rengeteg felfedezni való klasszikus zenei remekmű rejlik tarsolyukban, amelyek a 20. század gazdag termései.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 18. kedd, 19:00

Ilyen a zeneszerzőnő, Baczewicz rövid Divertimentója, vagy Szervánszky bartóki magasságokba emelkedő azonos műfajú alkotása, de ilyen Sikorski minimalista tétele, vagy Bartók népzenei ihletésű
táncsorozata is. Különösen tragikus sors jutott a 20. századi zsidó származású lengyel zeneszerzőnek, Weinbergnek, aki a sorscsapások közepette is megmutatta az erkölcsi felülemelkedés és művészi nagyság szimbiózisát. Művének hegedűszólóját Korcsolán Orsolya játssza, aki elkötelezett képviselője az elnémított zeneszerzőknek.

Műsor:
Grazyna Baczewicz: Divertimento
Tomasz Sikorski: Húrok a Földben
Myeczislaw Weinberg: Concertino hegedűre és vonószenekarra op.42
Bartók Béla: Román népi táncok
Szervánszky Endre: III. divertimento

Korcsolán Orsolya (hegedű), Anima Musicae Kamarazenekar

(művészeti vezető: G. Horváth László)

Fotó: Oleg Borisuk

A sorozat következő koncertjei:

2023. január 19., csütörtök - Massimo Mercelli és az Anima Musicae;
2023. május 5., péntek – Szvit

Bérletvásárlás: https://www.jegy.hu/program/capriccioso-berlet-3-koncertre-zenei-felfedezesek-a-budapest-music-centerben-136692

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!