Jegyvásárlás

Program


Chiaroscuro Sárospatak
2

Chiaroscuro Sárospatak

A műsor a 18. század gazdag itáliai és német egyházi és világi muzsikájának keresztmetszetét adja és ezen keresztül mutatja be a zenei kifejezőerő sokféleségét. A meditatív, fájdalmas karakter éppúgy megjelenik, mint az életvidámság és a humor, a halálvágy éppúgy, mint a szilaj jókedv.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 16. kedd, 20:00

Chiaroscuro Sárospatak
20:00 Vártemplom (Basilica Minor)

Műsor:
A. Scarlatti: Salve Regina szoprán szólóra vonósokra és basso continuora
G. F. Händel: D-dúr concerto a quattro
J. S. Bach: "Wie furchtsam wankten meine schritte..." - ária a BWV 33-as kantátából
L. Boccherini: G-dúr csellóverseny
J. S. Bach: "Bekennen will ich..." - ária a BWV 200-as kantátából

Aura Musicale Kamaraegyüttes:
Posvanecz Éva – hegedű
Papp Dániel – hegedű
Máté Balázs – cselló & műv. vez.
Szilágyi Attila – nagybőgő
Pétery Dóra – csembaló

Közreműködik:                                                         
Megyesi Schwartz Lúcia – ének

Az Aura Musicale Kamaraegyüttest 1995-ben fiatal muzsikusok alapították, miután korábban nagy sikert arattak Biber Chi la dura la vince című operájának előadásával az innsbrucki és a salzburgi ünnepi játékokon. Az együttes vezetője Máté Balázs csellista, aki szólistaként és kamarazenészként egyaránt ismert Európa-szerte és a tengerentúlon, hangversenyeivel és lemezfelvételeivel.

Az Aura Musicale már számos nagysikerű hangversenyt adott rangos nemzetközi fesztiválokon: Régi Zenei Napok, Würzburg; Tiroli Egyházzenei Napok; Eckardsaui Kastélykoncertek; Soproni Régi Zenei Napok; Budapesti Régi Zenei Fórum.

Az Aura Musicale tagjai korhű hangszereken játszanak.

A hangverseny szólistája Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesnő (mezzoszoprán), aki 1994 óta a Magyar Állami Operaház tagja, 2006 és 2008 között a grazi opera szólistája, mesterkurzusok tanára.

A „chiaroscuro” (ejtsd: kíáro-szkúro) a zenében a barokkhoz köthető kifejezés, jelentése: fény-árnyék. A műsor a 18. század gazdag itáliai és német egyházi és világi muzsikájának keresztmetszetét adja és ezen keresztül mutatja be a zenei kifejezőerő sokféleségét. A meditatív, fájdalmas karakter éppúgy megjelenik, mint az életvidámság és a humor, a halálvágy éppúgy, mint a szilaj jókedv. A figyelmes hallgató ezeken keresztül átélheti mindazt, amit a kor zenei írói az affektusok (lelkiállapotok) sokféleségéről olyan érzékletesen leírnak. A késő-barokk kor teátrális muzsikája a korhű hangszerek színpompás hangzásával együtt egy időutazásra hív, melynek során a hallgató lelki szemei előtt kibontakozik egy 300 esztendővel ezelőtti gazdag zenei univerzum.

Sárospatak Önkormányzata támogatásával

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!