Jegyvásárlás

Program


Colin Currie és Rácz Zoltán

Colin Currie és Rácz Zoltán

Kamarazene Nagyteremre
Colin Currie és Rácz Zoltán

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 13. péntek, 19:30

Xenakis: Rebonds
Rolf Wallin: Realismos Magicos
Steve Reich: Quartet
szünet
Sosztakovics: 15. (A-dúr) szimfónia, op. 141 (átirat)
Colin Currie, Rácz Zoltán, Holló Aurél (ütőhangszerek)Varga Oszkár (hegedű); Szabó Judit (cselló)Balog József, Mali Emese (zongora)

„A Quartet az egyik legkomplexebb darab, amit valaha komponáltam” – nyilatkozta Steve Reich, aki a szóban forgó művét nem másnak, mint a világ egyik legkiválóbb és legmerészebb ütőhangszeres művészének, Colin Currie-nek dedikálta. Nem kell bemutatnunk a magyar közönségnek Rácz Zoltánt, akinek az Amadinda Ütőegyüttes művészeti vezetőjeként és szólistaként is elengedhetetlen érdemei vannak a legjelentősebb 20. századi ütőhangszeres művek, köztük Steve Reich kompozícióinak hazai népszerűsítésében. Rácz Zoltán szólóban ezúttal egy itthon ma is csak ritkán hallható, ám annál eredetibb és meghatározóbb szerző, Iannis Xenakis Rebonds című darabját adja elő, és hasonlóan innovatív szólóprodukcióval készül Colin Currie is. A Rebonds bár egyetlen előadóra íródott, úgy szól, mintha többen játszanának egyszerre – elképesztően komplex ritmusaival és hangzásaival szinte emberfeletti technikai felkészültséget igényel. A Quartet és Sosztakovics utolsó, 15. szimfóniájának előadásában Rácz Zoltán legkiválóbb kamarapartnerei csatlakoznak a két ütőhangszeres művészhez.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!