Jegyvásárlás

Program


Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 27. vasárnap, 15:30

Wolfgang Amadeus Mozart: D-dúr divertimento, K. 136;
C-dúr oboaverseny, K. 314Johann Georg Albrechtsberger: B-dúr harsonaversenyEdvard Grieg: Holberg-szvit, Op. 40Concertino sorozatunk második hangversenyén két emblematikus vonósdarab fogja közre a megszólaló versenyműveket. Ezúttal az oboa és a harsona csilloghat szólószerepben, a Fesztiválzenekar két szólamvezető muzsikusa, Philippe Tondre és Szakszon Balázs jóvoltából.Mozart élénk, fülbemászó, tömör mesterműve, a színtiszta vonóshangzással megszólaló D-dúr divertimento vezeti fel az oboások megkerülhetetlen darabját, a szerző egyetlen oboaversenyét. „Szeretem a darab leleményességét, és hogy hihetetlenül élő. Imádom hosszú, lírai frázisait, a belőlük áradó gyöngédséget. Folyamatosan a fejemben járnak, a szenvedélyemmé váltak ezek a dallamok” – mondja a darab szólistája, a francia Philippe Tondre. A concerto több szerkezeti és dallameleme szerepel Mozart operáiban, zárórondójának témája a Szöktetésben hallható.A harsonairodalom alapműveit a klasszicizmusnak köszönhetjük. Szakszon Balázs egy ritkaságot, Johann Georg Albrechtsberger altharsonára írt verseny-művét adja elő, az egyik legnehezebb darabot, ami erre a különleges – tenor testvéréhez képest felépítésében és hangzásában is kisebb – hangszerre íródott. „Ami igazán motiváló és érdekes, hogy kamarazenekari kísérettel, karmester nélkül játszhatom el a darabot. A harsona szólóhangszerként ritkán fordul elő, így szép kihívás lesz beépíteni a vonósok közé.”A koncert végén újra megfürödhetünk a vonósok táncos játékában. A darab a norvég–dán drámaíró, Ludvig Holberg születésnek kétszázadik évfordulóját ünnepli, aki Grieghez hasonlóan Bergenben született. A Peer Gynt népszerűségével vetekedő mű energikus prelűddel indul, amit Holberg korában népszerű táncok követnek; a bensőséges sarabande, az udvarias gavotte és musette után érzelmes air tétel előzi meg a záró táncot, a szilaj rigaudont.

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!