Jegyvásárlás

Program


Csajkovszkij Est - Alexander Simic és a Budapesti Vonósok koncertje

Csajkovszkij Est - Alexander Simic és a Budapesti Vonósok koncertje

Ha igazán romantikus zenére vágyunk, akkor Csajkovszkij biztosan szerepel a válogatásunkban. Az orosz mester 23 évesen vágott bele a nagy kalandba, hogy jogász múltjának hátat fordítva zenésszé képezze magát. Az Andante cantabile, mely az első vonósnégyes lassútétele, már a szerző életében is önálló életet élt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 13. szerda, 19:30

Figyelem!
Helyszínváltoztatás!
A nagy érdeklődésre való tekintettel nagyobb térbe szerveztük át a koncertet. A Festetics Palotába szóló jegyek automatikusan érvényesek az új helyszínre!
A koncert helyszíne: Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.)

További információkért keressék a szervezők közönségszervezőjét a 0630/352-4246-os telefonszámon!

Csajkovszkij Est - Alexander Simic és a Budapesti Vonósok koncertje

Műsor:

Csajkovszkij: Andante cantabile Op. 11
Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára Op. 33
Csajkovszkij: Vonósszerenád Op. 48
Közreműködik: Alexander Simic – gordonka

Koncertmester: Pilz János

Ha igazán romantikus zenére vágyunk, akkor Csajkovszkij biztosan szerepel a válogatásunkban. Az orosz mester 23 évesen vágott bele a nagy kalandba, hogy jogász múltjának hátat fordítva zenésszé képezze magát. Az Andante cantabile, mely az első vonósnégyes lassútétele, már a szerző életében is önálló életet élt. Egy alkalommal Lev Tolsztoj ült a hallgatóság köreiben, s könnyekben tört ki a mű hallatán.

Az est szólistája a 17 éves Alexander Simic, akire négy éve a Virtuózok III. évadjában figyelhetett fel a szélesebb közönség. Az ifjú csellóművész azóta egy new york-i nemzetközi verseny győztese is lett, a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen pedig Várdai István növendéke. A Rokokó-variációk amellett, hogy igazi bravúr-darab, különleges kincseket rejt. A régi francia stílus pompáját, eleganciáját a 19. század felfokozott érzelemi világán átszűrve tárja elénk. Minden hangja Csajkovszkij sajátja, de a téma és a zenekar összeállítása is a késő 18. századra emlékeztet.

A Vonósszerenád nem hiányozhat mai műsorunkból. Az egyik legősibb műfajnak nagy utat kellett megtennie a lantkíséretes, gyertyagyújtással viszonzott szerelmes daltól a modern koncerttermeket betöltő zenekari muzsikáig. A szerenád azonban mindvégig a rajongás, a vágyódás, az öröm és a szerelem zenéje maradt."

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

elkafkásodás két részben

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!