Program


Cserne Klára: NYELV és LÉLEK - Átváltozó Egyesület, Dinamó Budapest

Cserne Klára: NYELV és LÉLEK - Átváltozó Egyesület, Dinamó Budapest

CSERNE KLÁRA - az interaktív játékok, a formabontó szabadtéri műsorok és a váratlan fordulatok igen nagy szakértője. Legújabb meglepetés, hogy idén egy egész estés, hagyományos színházi előadással, egy történelmi vígjátékkal, egy kosztümös bohózattal jelentkezik.
 több

A NYELV és LÉLEK Ferenczi Sándorról, egy különleges magyar tudósról szól. Legfontosabb találmánya: az empátia és a szeretet elhelyezése a pszichológia tudományos eszköztárában. Életművének színpadi feldolgozása által azt remélem, hogy az empátia és a szeretet a színházi munka professzionális eszköztárának is önálló és egyenjogú részévé válhat.
Egy másik hiányt is érint ez az előadás: alig léteznek nőkről szóló történetek, a nők történeteiről szóló színdarabok - mivel a színdarabokat legnagyobbrészt férfiak írják, közismert, általában férfiakról szóló történetek alapján. (Majdnem ebbe a hibába estem én is Ferenczi Sándorral, e történelmi férfival.)
Ferenczi Sándort és személyes mesterét, Sigmund Freudot női páciensek, majd gyógyulásuk után női tanítványok vették körül. Ők a pszichoanalízis történetének mellékszereplői - a NYELV és LÉLEK című előadás főszereplői.

Szereplők:
Emma Ö - Szabó Veronika
Éneklő koldus - Paizs Miklós Sickratman
Ferenczi Sándor - Rácz Lőrinc
Fikusz Benjamin - Bősze Ádám
Gonosz Professzor - Terhes Sándor
Régi ismerős – Cserne Klára
Produkciós partnerek: Átváltozó Egyesület, Arté Kft., MOME Doktori Iskola, Artus Stúdió
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Ajánló


A hegedű legsokoldalúbb virtuóz fenegyereke először Magyarországon!

Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei az elmúlt évek…

Behumi Dórival, Frenkkel, Keleti Andrással, Kollár-Klemencz Lászlóval és Szűcs Krisztiánnal