Jegyvásárlás

Program


Czidra László emlékkoncert

Czidra László emlékkoncert

Czidra László emlékkoncert

Excanto Együttes
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 13. szombat, 19:00

Czidra László emlékkoncert

 

Excanto Együttes

Kállay Gábor – blockflöte, ének
Kállay Katalin – blockflöte
Kállay Ágnes – cselló
Győri István – lant és ütőhangszerek

Vendégművészek:
Molnár Andrea – furulya
Harsányi Zsolt – dulcián


Jegyár:      2.900,- Ft

Czidra László a Zempléni Művészeti Napok indulásától egészen haláláig (2001) állandó fellépője volt a Fesztiválnak, hol a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistájaként, hol együttesével, a Camerata Hungarica-val, hol különböző kamaraprodukciók tagjaként. Sok emlékezetes koncert fűződik a nevéhez, remélhetően a Fesztivál állandó vendégei közül is sokan őriznek szép emlékeket ezekről a felejthetetlen eseményekről! Az Excanto Együttes vezetője, Kállay Gábor közel egy negyed századot játszhatott együtt a Mesterrel a Camerata-ban, és abban a szerencsében is részesülhetett, hogy 1997-től lányai, Katalin és Ágnes is tagjai lehettek az együttesnek.

 

Czidra László emléke a mai napig elevenen él, egykori kollégái és barátai minden évben tartanak emlékkoncertet, kettőt is: egyet a Weiner Konziban (Weiner Leó Zeneiskola AMI és Zeneművészeti Szakgimnázium, Bp. – ahol haláláig tanított), egyet pedig a Nádor Teremben.

Az idei év januárjában termet neveztek el róla a Weinerben, innen jött az ötlet, hogy az Excanto az ez évi zempléni koncertjét Czidra László emlékének szentelje. Műsoruk gerincét a Camerata Hungarica repertoárja adja, ennek megszólaltatásához két vendéget is hívnak, Molnár Andrea Czidra díjas furulyaművészt és Harsányi Zsoltot, aki dulciánon, a fagott reneszánsz kori változatán játszik.

Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!