Jegyvásárlás

Program


Cziffra Fesztivál - Boris Berezovsky és Balázs János zongoraestje

Cziffra Fesztivál - Boris Berezovsky és Balázs János zongoraestje

Egy bő évszázaddal azután, hogy Liszt Ferenc a feje tetejére állított mindent, amit a zongorajátékról gondolt a kor közönsége, a budapesti éjszakában Cziffra György pokolian nehéz parafrázisokkal kápráztatta el az éjszakai bárok és eszpresszók vendégeit. „Estéimet néha nonstop hangversennyé változtattam”– emlékezett vissza önéletrajzában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 9. szerda, 19:30

Cziffra Fesztivál - Boris Berezovsky és Balázs János zongoraestje

MŰSOR:

Cziffra-átiratok – Rimsky-Korsakov: A dongó; Hacsaturján: Kardtánc; J. Strauss: Tritsch-Tratsch-polka
Liszt: Velence és Nápoly (Boris Berezovsky)
Liszt: Les Preludes – négykezes átirat (Boris Berezovsky és Balázs János)
– szünet –
Verdi–Liszt: Rigoletto – parafrázis (Balázs János)
Cziffra-átiratok – Brahms: Magyar táncok (részletek); Strauss: A denevér – parafrázis; Rossini: Tell Vilmos-nyitány; J. Strauss: Kék Duna keringő (Balázs János)
Liszt: 2. magyar rapszódia – négykezes átirat (Boris Berezovsky és Balázs János)

Műsorvezető: Bősze Ádám

Egy bő évszázaddal azután, hogy Liszt Ferenc a feje tetejére állított mindent, amit a zongorajátékról gondolt a kor közönsége, a budapesti éjszakában Cziffra György pokolian nehéz parafrázisokkal kápráztatta el az éjszakai bárok és eszpresszók vendégeit. „Estéimet néha nonstop hangversennyé változtattam”– emlékezett vissza önéletrajzában. Cziffra tudatosan keltette életre a liszti gyakorlatot, és ugyanazzal a szabadsággal és tehetséggel nyúlt elődje műveihez, ahogy Liszt saját kortársaiéhoz: nem öncélú virtuózként, hanem a zene mélyére hatolva. A Cziffra100 nyitókoncertjén zongoristát próbáló átirataiból játszik négykezeseket és szólókat Boris Berezovsky és Balázs János. Mindketten részesültek a romantikus zongoraiskola örökségében, amelynek hangját felismerni sokkal könnyebb, mint meghatározni. Talán ahhoz lehet köze, amit Cziffra mondott Lisztről: „Ontotta a szépséget, és nem kímélte önmagát.”

Kiemelt szponzor: MVM


Tisztelt Közönségünk!

A 2021. június 9. csütörtök 19:30 órára, eredetileg a Zeneakadémia Nagytermébe meghirdetett Boris Berezovsky és Balázs János zongoraest című kulturális esemény a személyes látogatottság biztosítása érdekében új helyszínen kerül megrendezésre. Az Önök biztonsága érdekében az esemény korlátozott nézőszám mellett látogatható.
Az esemény új helyszíne: MOMkult, Színházterem (1124 Budapest, Csörsz utca 18.).
A dátum és a kezdő időpont változatlan: 2021. június 9., csütörtök 19:30
A hatályos jogszabályok értelmében a belépés kizárólag saját névre szóló védettségi igazolvánnyal és személyazonosságot igazoló hatósági igazolvánnyal lehetséges (életkortól függetlenül).

Azon vendégeik figyelmébe, akik már rendelkeznek belépőjeggyel!
A korábban megvásárolt jegyek természetesen érvényesek az új helyszínre. Akiknek a helyszínváltozás miatt, vagy védettségi igazolvány hiányában nem áll módjukban a kulturális eseményen részt venni, számukra a megvásárolt jegyek árát visszatérítjük. Kérjük, ebbéli szándékukat a jegy@cziffrafesztival.hu e-mail címen, vagy a +3670/908-4105-ös telefonszámon szíveskedjenek jelezni legkésőbb 2021. május 15-ig.

Tájékoztató a MOMkultban megvalósuló rendezvények részvételi feltételeiről:
A 194/2021. (IV.26.) Kormányrendeletnek megfelelően, valamint a helyszínt üzemeltető MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. belső rendelkezései szerint a 2021.06.09-én megrendezésre kerülő „Boris Berezovsky és Balázs János zongoraestje” kulturális eseményen kizárólag azon koronavírus ellen védett személyek (életkortól függetlenül) vehetnek részt, akik ezt védettségi igazolvánnyal tudják igazolni! A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány (plasztik kártya) és a személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány egyidejű bemutatásával és ellenőrzésével a belépéskor történik. Kérjük a látogatókat, hogy a gyors, torlódásmentes bejutást segítsék az igazolványok előkészítésével. Az ellenőrzés a beléptetés idejét meghosszabbíthatja, kérjük, hogy lehetőség szerint korábban érkezzenek a helyszínre!

A ruhatár zárva tart.

A MOMkult nézőterét és vendégforgalmi tereit hidegködképzési technikával fertőtlenítjük, rendelkezésre állnak kézfertőtlenítő állomások, valamint a színházteremben ritkított széksorokkal, nagyobb távolságban foglalhatnak helyet egymástól a látogatók. A MOMkult teljes területén kötelező az orrot és szájat eltakaró arcmaszk viselése.
Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, ne jöjjön el az eseményre, ezzel elkerülve nézőtársai egészségének és az esemény biztonságos lebonyolításának veszélyeztetését.

Jelen szabályozás a járványügyi kormányzati rendelkezések függvényében változhat, kérjük folyamatosan figyelje a Cziffra Fesztivál és a MOMkult kommunikációs csatornáit!

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Majka lenyűgöző koncertélményt hoz 2024. március 23-án az MVM Dome-ba! (A jegyárak a jegyfogyás tükrében dinamikusan emelkedhetnek.)

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!