Jegyvásárlás

Program


Dalnokklub

Dalnokklub

Házigazda: Radványi Balázs és Balog Péter
Vendég: Resti Kornél és Zenekara

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 5. vasárnap, 19:00

Dalnokklub
Versek, dallamok, gondolatok

Házigazda: Radványi Balázs és Balog Péter
Vendég: Resti Kornél és Zenekara

Resti Kornél és Zenekara

Resti Kornél a múlt ködéből és a jövő előszeléből felbukkanó jelenség; az irodalom és egyéb emberi lomok szertelen leltárosa, bohém krónikása. Leginkább a századelő, illetve a Nyugat nemzedékeinek közkedvelt budapesti vendéglátóipari egységeiben és vidéki söntéseiben érezte jól magát, ahol megannyi – magát költőnek valló – naplopó rokonlélekkel könyökölhetett össze, majd koccinthatott a töredékesnek tetsző idő egészségére. Köztük: Kosztolányival, Karinthyval, Ady Bandival, Krúdyval, Tamkó Sirató Károllyal, Berda Jóskával, Tersánszky Józsi Jenővel, József Attilával, Weöres Sándorral és a többiekkel. Amíg az imént említett kortytársak, valamint a sorból kimaradt szellemtestvérek zenés verseit énekli (reményei szerint) mindig történhetik valami…Akik Resti köpenyéből kibújnak: Apró Anna – koboz, ének, szájzongora, szintetizátor; Lázár Miklós – cselló, vokál, torokének; Papp Máté – gitár, ének, sámándob; Szabó Bence – szólógitár, mandolin, fuvola, cajon, vokál

A garabonciás irodalmi időutazó és szabaduszított népművelő Resti Kornél nevét viselő ’eredetimegjelöléssel ellátott’ zenekar öt esztendeje foglalkozik versek megzenésítésével. Stílusbeli merítésük a népzene feneketlen kútjától, az úgynevezett storyteller dalszerzői hagyományon, a blues deltáján, a beat hőskorszakán és a sanzonok, kuplék miliőjén át, egészen az avantgárd kísérletekig csordogál. Tematikus, Resti Mesék elnevezésű – vetítéssel, színpadi elemekkel és fél-fiktív történetekkel tarkított – revüszerű, esztrád jellegű estjeikkel kecskeméti klubjukon kívül számos fővárosi, vidéki, illetve határontúli helyszínen megfordultak már Budapesttől Kolozsvárig. A zentai Énekelt Versek Fesztiválján többször részesültek különdíjban vagy lettek helyezett versenyzők, a 2019-es Versünnep Fesztiválon pedig fődíjat vehettek át Ady Endre Budapest éjszakája szól című versének előadásáért. Többek közt felléptek a Misztrál Klubban, a Nemzeti Színházban, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Pesti Vigadóban, a Malomfesztiválon és a Művészetek Völgyében; de – nomen est omen – megfordultak bárokban, klubokban, kávézókban és kocsmákban is. 

 

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!