Jegyvásárlás

Program


Diótörő - Mesés tánc-show egy felvonásban

Diótörő - Mesés tánc-show egy felvonásban

Az idei Diótörő előadás a pazar látványvilág, és képi megjelenítés mellett könnyen érthető nyelvezetével, a klasszikus zene stílusát megtartva, - Csajkovszkij újrahangszerelve - a modern kor igényeit tükrözi. A klasszikus karácsonyi történet kicsit másképp, új értelmezésben és szereplőkkel - azon sem érdemes meglepődni, ha a színen egyszer csak Michael Jackson tűnik fel...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 18. szombat, 17:00

Diótörő
Mesés tánc-show egy felvonásban (90 perc)
Előadják a Sárközi Gyula Társulat és a Madách Művészeti Iskola növendékei

A klasszikus történetet átdolgozta, színpadra alkalmazta és koreografálta: Kovács Zsolt, Jurányi Patrick, Kováts Gergely Csanád, Sárközi Gyula

Díszlet: Magyar Romana
Zene: Csajkovszkij - Weisz Nándor
Smink: PG (Pál Gergely)

A Diótörő ötlete a Cári Színházak egykori főigazgatójától származott. E. T. A. Hoffmann: A diótörő és az egérkirály című meséjéből Petipával minden addigit felülmúló mesebalettet akart rendeztetni. Petipa az eredeti mesének a népszerű francia írótól, id. Alexandre Dumas-tól származó változatát dolgozta fel. Már Dumas is, de még inkább Petipa, egészen megváltoztatta az eredeti mesét. Két képre osztotta a balettet. Az első képben megtartotta a karácsonyesti jelenetet, de a másodikban eltűnt a mese fonala, helyét a pazar látványosság - Cukorország - foglalta el.

Az idei Diótörő előadás a pazar látványvilág, és képi megjelenítés mellett könnyen érthető nyelvezetével, a klasszikus zene stílusát megtartva, - Csajkovszkij újrahangszerelve - a modern kor igényeit tükrözi. A klasszikus karácsonyi történet kicsit másképp, új értelmezésben és szereplőkkel - azon sem érdemes meglepődni, ha a színen egyszer csak Michael Jackson tűnik fel…
A csata jelenetben megjelenik a jó és a rossz közötti éles határ, melyet összemos, tompít az Egerek gyerekek által megszemélyesített karaktere. Különlegessége, hogy az előadásban megjelennek az Angyalok, akik a Karácsony varázsát erősítve becsempészik a karácsonyfát, majd a fa alá helyezik az ajándékokat.
Megőrizve Cukorország varázslatos világát könnyen emészthető nyelvezetével a legkisebbek számára is érthetővé válik.
A történet kezdetén megismerjük Masát, Mását és Lujzát, három testvért, akik a szeretet ünnepén kiosonnak a nevelőintézetből, és az utcán figyelik az ünnepre készülődő embereket. Mikor az utca kiürül, a gyerekek visszatérnek az intézet falai közé. A téren álló angyalka szobrok, ahogy minden évben, életre kelnek ezen a csodás estén. Drosselmeier főangyal vezetésével összegyűjtik az intézet lakóinak szánt ajándékokat, és a nagyterembe varázsolják a mesés színekben pompázó karácsonyfát. Az angyalok Drosselmeier főangyalt emberré varázsolják, hogy a nevelőnő hideg szívét felmelegítse, és boldoggá tegye az ott élő gyermekeket. Egy különleges Diótörő figurát ajándékoz Masának, majd az ajándékosztás után varázslatos műsorral kápráztatja el a gyerekeket. Mindannyian ajándékukkal indulnak aludni.
Masa álmában a Diótörő megelevenedik, és megfutamítja a rájuk támadó Egérkirályt és hadseregét. A győztes csata után magával viszi a kislányt a mesék birodalmába. A fából faragott bábut Masa a szeretetével kelti életre, ahogy az előadás egészét is áthatja a szeretetteljes karácsonyi hangulat.

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!