Jegyvásárlás

Program


Dokumentumfilmklub - A Nap belülről süt - Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete

Dokumentumfilmklub - A Nap belülről süt - Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete

Ottrubay Melinda prímabalerina assoluta, a II. világháború előtt az egyik legnagyobb magyar balett-táncosnő volt. 1946-ban ment férjhez herceg Esterházy Pálhoz. Élete ekkor gyökeresen megváltozott: a táncot abbahagyta, férjét 1948-ban, a Mindszenty-féle koncepciós perben 15 év fegyházra ítélték.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 9. hétfő, 18:00

Dokumentumfilmklub

A magyar dokumentumfilmeket bemutató sorozatunk Artner Szilvia Sisso újságíró, publicista (Magyar Narancs) vezetésével folytatódik. A vetítések után az alkotókkal és szakértőkkel kötetlen beszélgetés keretében találkozhat a közönség.

A Nap belülről süt – Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete
magyar portréfilm, 52 perc, 2010
Rendező: Katona Zsuzsa

Ottrubay Melinda prímabalerina assoluta, a II. világháború előtt az egyik legnagyobb magyar balett-táncosnő volt. 1946-ban ment férjhez herceg Esterházy Pálhoz. Élete ekkor gyökeresen megváltozott: a táncot abbahagyta, férjét 1948-ban, a Mindszenty-féle koncepciós perben 15 év fegyházra ítélték. A hercegasszony bujkálni kényszerült, megalázták, ellehetetlenítették. 1956-ban férje kiszabadult és Svájcba emigráltak. A herceg halálával megörökölte a több mint 500 éves Esterházy-hagyatékot. Sikerei és szenvedései soha nem hajlították meg egyenes gerincét, a történelem viharaiban is megőrizte szerénységét, belső derűjét, harmóniáját, erkölcsi tartását: hercegnéből valódi hercegnővé vált.

Ajánlatunk


Szőnyi Erzsébet A MAKRANCOS KIRÁLYLÁNY Gyermekopera két felvonásban, egy részben, magyar nyelven

Bizony, az élet nemfenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni vágyó kezdő írók lendületével sóhajtozik az üres lap előtt. A könyvkiadónak hetykén azt ígérte, hogy délre kész a kézirat… És már reggel tíz óra van. Nézi ablakából a szemközti kávéházba igyekvő alakokat. Téma után szimatol. És érkezik is balról vehemens tempóban: a kávéház forgóajtaján beleng a végzet előszele: a Szőke ciklon! Jenő írni kezd, de olyan tempóban, hogy ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

vígjáték két részben

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!