Jegyvásárlás

Program


Doppler 200  - Kamaraestek a Régi Zeneakadémián

Doppler 200 - Kamaraestek a Régi Zeneakadémián

„Idegenben született, idegenben hunyta szemeit örök álomra, magyarul se igen tanult meg s mégis a mienk” – írták halála után Doppler Ferencről (1821–1883), a fuvolavirtuóz zeneszerzőről, akinek életművét most, születésének kétszázadik évfordulóján is szintúgy a magunkénak érezhetjük. Ehhez azonban mindenekelőtt jobban meg kell ismernünk azt, s éppen ehhez segít majd hozzá minket ez a bicentenáriumi koncert, amelynek programja reprezentatív mintát…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 15. hétfő, 19:00

Doppler: Duettino sur des motifs hongrois, op. 36
Doppler: Souvenir du Rigi, op. 34
Doppler: Airs valaques, op. 10
Doppler: Andante és rondo, op. 25
Doppler: Pásztorhangok
Doppler: Nocturne, op. 19
Doppler: Duettino americain, op. 37
Doppler: Magyar fantázia, op. 35

Kerner Mária, Bálint János (fuvola), Kertesi Ingrid (ének), G. Horváth László (hegedű), Zempléni Szabolcs (kürt), Szabó Ferenc János (zongora)

„Idegenben született, idegenben hunyta szemeit örök álomra, magyarul se igen tanult meg s mégis a mienk” – írták halála után Doppler Ferencről (1821–1883), a fuvolavirtuóz zeneszerzőről, akinek életművét most, születésének kétszázadik évfordulóján is szintúgy a magunkénak érezhetjük. Ehhez azonban mindenekelőtt jobban meg kell ismernünk azt, s éppen ehhez segít majd hozzá minket ez a bicentenáriumi koncert, amelynek programja reprezentatív mintát kínál Doppler változatos zeneszerzői terméséből. Markánsan magyaros hangvételű kompozíciók és hangulatos szalondarabok, a fuvolisták, ezúttal Kerner Mária és Bálint János hangszeres virtuozitását próba elé állító bravúrszerzemények, és szopránénekest, a kiváló Kertesi Ingridet is feladathoz juttató művek sorjáznak majd, Ferenc mellett az öccse és gyakori alkotótársa, a szintén fuvolás és zeneszerző Doppler Károly (1825–1900) munkássága előtt is tisztelegve.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!