Jegyvásárlás

Program


Düh, harag, agresszió kezelése gyermekkorban – Miért? Hogyan?

Düh, harag, agresszió kezelése gyermekkorban – Miért? Hogyan?

Szerintem már mindannyian átéltük azt, hogy milyen az, amikor DÜH-be gurulunk. Vagy amikor szinte minden és mindenki idegesít, és majd szétrobbanunk. Legfőképp akkor, amikor a gyermek nem akarja megérteni, hogy az ő érdeke, hogy tanuljon, és felteszi a hiszti “lemezét” estére hangosan zokogva, amikor amúgy már egyik családtag sem terhelhető az ő dühkitörésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 6. csütörtök, 18:00

Düh, harag, agresszió kezelése gyermekkorban – Miért? Hogyan?

dátum: 2020. február 6. (csütörtök) 18:00
helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont és Étterem - 1114, Budapest, Villányi út 11-13.
előadó: Polus Enikő, mentálhigiénés szakember

Vannak olyan érzelmek, amiket nem szeretünk se magunkban, se a gyermekeinkben, pedig tudnunk kell azt is róluk, hogy ők fontos őrző-védő lelki funkcióinknak segíthetnek! Ezek az érzelmek sokszor kiváltanak olyan magatartás szabálytalanságokat, amiket nehezebb kezelni, de attól még érdemes megérteni azt, hogy mi is történik bennünk. Hogy miért? Azért, mert akkor az önszabályozás, önsegítés is kialakítható a gyermeknevelésben. Természetes, hogy félünk azoktól az érzelmektől, amik kellemetlen érzeteket keltenek!

De Itt az ideje, hogy másként is gondolkodjunk róluk! Hiszen a haragból hihetetlen energia nyerhető, vagy épp a düh érzetéből képes az egyik ember megvédeni a veszélyben lévő társát. Az agresszió az én-, és az önvédelemben elengedhetetlen! A hiszti mögött akár szorongás is megbújhat, amit észre sem vesznek, majd felnőttkorban pánikrohamokat is okozhat, amennyiben nincsenek jól kezelve gyermekkorban!

Szerintem már mindannyian átéltük azt, hogy milyen az, amikor DÜH-be gurulunk. Vagy amikor szinte minden és mindenki idegesít, és majd szétrobbanunk. Legfőképp akkor, amikor a gyermek nem akarja megérteni, hogy az ő érdeke, hogy tanuljon, és felteszi a hiszti “lemezét” estére hangosan zokogva, amikor amúgy már egyik családtag sem terhelhető az ő dühkitörésével. Persze erre a hátsó szobában alvó nagymama is felébred, aki számon kéri a szülőt, hogy: “ugyan már, miért nem nevelik meg a gyermeket”, hiszen szerinte a hisztis gyermek az neveletlen, a szülő tehet róla. A szülő ezen a ponton legszívesebben háta mögött hagyna “csapot-papot”, világgá menne, mert ezt már érzelmileg nem bírja!
Ismerjük mindannyian ezeket a családi kellemetlen pillanatokat, de most segítek nem csak abban, hogy értsük és érezzük a történetek érzelmi képleteit összefüggéseiben, hanem javaslatokat is adok abban, hogy a “nem szeretem” érzelemnél, magatartásoknál milyen kereteket érdemes tartani annak érdekében, hogy a dühöt és a haragot ne elfojtásra biztassuk, hanem az önszabályozásra hangoljuk a nevelés folyamán!

Az előadás előtti nap estig a weboldalon keresztül online elővételes jegyvásárlás lehetséges, ezt követően a rendezvény napján 17:15-18:00 között, az előadás kezdéséig lesz lehetőség a helyszínen, készpénzben ugyanazon az áron belépőt vásárolni.

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!