Jegyvásárlás

Program


Édes mostoha
4

Édes mostoha

Művészetek Háza Gödöllő
Színházterem
Esemény kezdése: 2020. 11. 29. (vasárnap) 15.00
135 perc 1 szünettel

Számunkra az Önök biztonsága a legfontosabb!

 

Az elővigyázatosság, valamint a nagyobb biztonsági távolság megtartása érdekében az előadásra sakktáblás ültetési rend szerint válthatók nézőtéri helyek. Az egy háztartásban élőknek a helyszínen közönségszervező munkatársaink biztosítanak lehetőséget, hogy egymás melletti szabad helyeket foglalhassanak el a többi nézőtől megtartott, megfelelő védőtávolság megtartásával.

Zenés hazatalálás két részben Lakner Artúr azonos című regénye alapján

Lakner Artúr Édes mostoha története több mint egy ifjúsági regény. Arra tanít, hogy higgy magadban, ne félj az érzéseidet kimutatni. Igazi családi színház, amely minden korosztály számára tanulságul szolgál. A Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat koprodukciója egyúttal új, zenés adaptáció is.

A napjainkban is érvényes mesében gyönyörű parkkal, csodálatos virágoskerttel övezett kastélyban él a csodaszép kislány, Erzsike. A házban mindenki körülötte sürög-forog, és sokan próbálják felvidítani, ugyanis ő a Hargitay-kastély legszomorúbb lakója is egyben, hisz édesanyját nemrég veszítette el. „A Hargitay család gyönyörű parkjában még a virágok is szomorúbbak, mint máshol.” Az árva kislánynak senki sem tud örömet szerezni, s amióta Ibolya, Erzsike nagynénje a maga kibírhatatlan éles, parancsnoki hangjával a házban átvette a hatalmat, nem is reméli, hogy a boldogság újra rátalálhat. A félárva Erzsike szomorúan énekli babáinak: „De jó is nektek, ti nem tudjátok / Mi az, ha valaki árva….” – nem sejtvén, hogy özvegyen maradt édesapja szokatlan születésnapi ajándékot gondolt ki számára: új anyukát…

Lakner Artúr úgy írta meg szívet melengető regényét, mintha itt élne köztünk. Mintha látná, mit jelent a 21. században csonka családban létezni, mit jelent, amikor új apukát vagy új anyukát kell elfogadnia a gyereknek. Mert sajnos, ez napjainkban nagyon is hétköznapi eset, sok-sok kisgyerek küzd Erzsikéhez hasonló problémával, és sok-sok felnőtt is küzd ezzel, hiszen senki sem akar fájdalmat okozni a gyermekének. Lakner Artúr Édes mostohá-ja nemcsak azért nagyszerű, mert megmutatja, hogy a szeretet mindent legyőz, hanem mert mindezt ráadásul humorral teszi.

 

dramaturg Lőkös Ildikó

díszlettervező Pajor Patrícia, Herman Anett

szcenikus Sokorai Attila

jelmeztervező Kolonics Kitti, Farkas Anna

világítás Kehi Richárd

zeneszerző ifj Straub Dezső

zenei vezető Endrődi Ágnes

koreográfus Bóbis László

a rendező munkatársa Juhász Gabriella

rendező Szemán Béla

 

Ajánló


30 millió eladott album, 160 arany-, és platina-díj 33 országban. Nem rossz teljesítmény…

Az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművészének számító Cullum egyedi megközelítésben ötvözi a…

Aréna élmény, maximális biztonság - Rómeó és Júlia Aréna musical új időpontban!