Jegyvásárlás

Program


Égrenézők - E. Szabó Margit textilművész

Égrenézők - E. Szabó Margit textilművész

E. Szabó Margit textilművész kiállítása

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

E.Szabó Margit a Magyar Iparművészeti Főiskola szövött anyag, szőnyegszövő és gobelin szakán szerzett diplomát, majd a sikeres szőnyegtervező tevékenység évtizedei következtek. Megújítva a szőnyegről kialakult közmegegyezéses szemléletet, különböző kultúrák átírt motívum rendszereivel hozta létre szövött, gyapjú alapú munkáit. Az utóbbi évtizedben, a körülmények változása folytán papíralapú művei kerültek munkássága fókuszába. Tollal, csőtollal rajzolva, festve születnek meg papírra, jacquard papírra – jellemzően arany, bronz árnyalatú - síkgrafikái, térgrafikái, hengergrafikái, míves kivitelezés eredményeként.

Új művei kontinuitást jeleznek. Papírplasztikái, mintegy föld és ég között kapcsolatot teremtő jelekként állnak előttünk. Kiállítása egységet teremt textil és papír, szövés és rajzolás között, a korábbi és újabb művek sajátos installációs szerkezetbe rendeződnek. A matériabeli átlényegülés egy művészi pálya folyamatosságát, a megújulni akarás képességét és tényét tárja elénk.
Feledy Balázs

Szervező:
E. Szabó Margit textilművész
Udvary Ildikó művészettörténész

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg szimfonikus felállásban működő együttes nem csupán az egyetemi rendezvények rendszeres fellépője, hanem önálló hangversenyeket is ad hazánkban és külföldön egyaránt.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!