Jegyvásárlás

Program


Egy szelet Bécs - Kamarazenei est Fellépők: Korcsolán Orsolya, Sugár Gergely és Sugár Nátán

Egy szelet Bécs - Kamarazenei est Fellépők: Korcsolán Orsolya, Sugár Gergely és Sugár Nátán

A Kohlmarkttól a Seitenstettengasséig; kis túra a Császárváros szívében némi zenei kísérettel, húros, billentyűs és fúvós hangszerre.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 22. vasárnap, 19:00

Mozart Bécsben két lakás albérlője, és tizenhárom lakás főbérlője volt rövid élete során, egészen véletlenül sosem lakott tíz perc sétánál messzebb a mai Stadttempel zsinagógától. Fura módon az F-dúr zongora szonáta komponálásakor valószínűleg a Kohlmarkt 7-es szám alatt lakott, ahol néhány évvel később, erről mit sem sejtve szemtanúk beszámolója szerint Beethoven és Schubert hanyagul sétált el egymás mellett, észre sem véve a másikat. Schubert tovább andalgott a Tuchlauben felé (ma nagyszerű fagyizó), és áhítattal tért be a Stadttempel zsinagógába (Seitenstettengasse) mert ott énekelt a csodálatos kántor Salomon Sulzer. Jött Sulzerhez Schumann is, Paganini is, Liszt még kísérte is őt zongorán. Miyen kicsi ez a Világ, mondanánk, a koncert programja ezt a pár száz méteres sétát teszi meg a hallgatókkal. Picit talán többet is…

Közreműködnek:

Korcsolán Orsolya, hegedű
Sugár Nátán, zongora
Sugár Gergely, kürt, moderáció

A koncerten elhangzó művek:

Mozart: Zongoraszonáta F-Dúr KV. 332
Mozart: Trió hegedűre, kürtre és zongorára ( KV. 407 kvintett )

Liszt: Vallée d’Obermann ( Obermann völgye)
Paganini: Cantabile
Sulzer: Sarabande
Chajes: A hászid

Korngold: Sok hűhó semmiért- szvit a kísérőzenéből hegedűre és zongorára, op.11

 

Ajánlatunk


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!