Jegyvásárlás

Program


Emmanuel Tjeknavorian – hegedű / Rising Stars

Emmanuel Tjeknavorian – hegedű / Rising Stars

Nem lehet elég korán kezdeni, gondolják sokan. Hogy valóban így van-e, azt persze esete és embere válogatja. Mindenesetre a fiatal örmény hegedűs korán kezdte: hétévesen nyilvános hangversenyen mutatkozott be. Nála, úgy tűnik, bevált a módszer - két évvel később már a a Moszkvai Konzervatórium nagytermében koncertezett.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 5. vasárnap, 20:00

Az 1995-ben született Emmenuel Tjeknavorian ma már hivatalosan örmény származású osztrák hegedűs: felsőfokú tanulmányait nem hazájában, hanem Bécsben, a Zenei és Színművészeti Egyetem hallgatójaként végezte. 2012-ben ő képviselte Ausztriát az Eurovízió által rendezett Ifjú Muzsikusok Versenyén, és 2014-ben is osztrák színekben jutott a Nemzetközi Fritz Kreisler Verseny döntőjébe, 2015 decemberében pedig második lett a Nemzetközi Sibelius Versenyen.
Ha rápillantunk a Rising Stars sorozat keretében megvalósuló hangversenyének programjára, azonnal nyilvánvalóvá válik, milyen céllal állította össze a fiatal hegedűs ezt a műsort: a stiláris sokoldalúság, az állóképesség és a különleges virtuozitás megmutatásának szándékával. A kiválasztott művek a kortárs opus kivételével egytől egyig a hegedűirodalom legendásan nehéz, legendásan híres darabjai - ráadásul a hegedű valamennyiben kíséret nélkül játszik. Ysaÿe-szólószonáta, Bach-chaconne, közvetlenül utána elegáns utalásként az erre hivatkozó mű, Bartók Szólószonátájának Tempo di ciaccona-tétele, végül Heinrich Wilhelm Ernst közkedvelt (de gyilkosan nehéz) variációsorozata a The Last Rose of Summer című ír dalra. Ha pedig meghallgatjuk a youtube-on Tjeknavorian Bach-, Mozart-, Debussy- vagy Sibelius-felvételeit, magunk is meggyőződhetünk arról, hogy az ifjú tehetségnek nagyon is van mit megmutatnia.

A Rising Stars-programba jelölte: Wiener Konzerthaus & Musikverein Wien

Műsor:

Ysaÿe: G-dúr szólószonáta, op. 27, Nr. 5
J. S. Bach: d-moll partita, BWV 1004 - Chaconne
Bartók: Szólószonáta hegedűre, Sz. 117, BB 124 - Tempo di ciaccona
Christoph Ehrenfellner: új mű (az ECHO felkérésére)
Ernst: Téma és variációk Az utolsó rózsa című ír népdalra

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Ajánló


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!