Jegyvásárlás

Program


Én-idő. Online tárlatvezetés az Időgép című kiállíásban

Én-idő. Online tárlatvezetés az Időgép című kiállíásban

Az időgép egy olyan, egyelőre csak elméletben létező szerkezet, melynek segítségével a múltba vagy a jövőbe repíthetjük fizikai testünket. A Ludwig Múzeum új kiállítása nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. április 16. péntek, 20:00

Én-idő. Online tárlatvezetés az Időgép című kiállíásban

Énközpontúan haladunk tovább következő online tárlatvezetésünkön az Időgép című kiállításban. A különböző közösségekhez, történelmi eseményekhez, városi helyszínekhez fűződő kapcsolatunk, politikai rendszerek és a média által sugallt énképünk szűrőjén keresztül vizsgáljuk meg a kiállítás alkotásait és közben talán saját énünkkel is új kapcsolatot alakítunk ki. Sétánk során olyan elvontnak (tűnő) fogalmakat is alaposabban körül járunk mint a munkaén fogalma, a szabadidő, a szegregáció és a példaképek hatása.

A vezetésen az alábbi alkotók műveivel ismerkedünk meg: Antoni Muntadas, Arnulf Rainer, Ciprian Muresan, Frey Krisztián, Nemes Csaba, Gémes Péter, Hantai Simon, Lakner László, Malcolm Morley, Maurer Dóra, Nemes Csaba, Pablo Picasso, Szíj Kamilla, Türk Péter.

A kiállításról:
Az időgép egy olyan, egyelőre csak elméletben létező szerkezet, melynek segítségével a múltba vagy a jövőbe repíthetjük fizikai testünket. A Ludwig Múzeum új kiállítása nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból, és magukat a műveket tekinti olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

Kurátor: Szipőcs Krisztina


A tárlatvezetés Zoom-ban lesz.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

„A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!