Jegyvásárlás

Program


Farinelli
6

Farinelli

A St. Pölteni Europaballett és a Soproni Petőfi Színház koprodukciója. - barokk balett
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 26. szombat, 20:00

 
A Farinelli művésznéven ismert Carlo Broschi a XVIII. század leghíresebb kasztrált operaénekeseként vonult be a történelembe. Az ő sorsa elevenedik meg ebben a táncelőadásban. 
A Farinelli nagyszabású produkció egész estés barokk balett, két felvonásban. Izgalom, érzelmek és dráma jellemzi.
Az előadást Peter Breuer és Artur Kolmakov koreográfusok álmodták meg a  St. Pölten-i Europa Ballett és a Sopron Balett számára.
A címszerepet a francia származású Florient Cador táncolja, a dalokat Kevin Elsnig kontratenor énekli.
 
 
A történet:  
Mindenütt őt ünneplik, irigylik, ám életét a rémálmok, traumák, illúziók és a siker elillanásától való félelem jellemzi. Az előadásban megjelenik, ahogy a főhős a villájában éli mindennapjait, miközben illúziók sorozatában, a múltjában barangol. Visszagondol arra, életét Európában sikerek övezték. Felvillan gondolataiban az, amikor az uralkodó meghívására Spanyolországba utazott, ahol a kedélybetegségben szenvedő V. Fülöp királyt is meggyógyította varázslatos énekhangjával. Farinelli hamar népszerűvé vált a spanyol udvarban, közkedvelt alakjává vált a nemességnek. Ottléte alatt megújította a színjátszást a spanyol operaházakban. A darab szerint Farinelli múltbéli szép emlékei elhalványulnak egy idő után. Sötétség borítja a hangulatát, magányosnak érzi magát és felemészti annak a gondolata, hogy az évek múlását nem állíthatja meg. Állandó szomorúság uralkodik rajta, amit csak barátai tudnak időnként elhalványítani. Baráti társaságának fontos tagja egy házaspár, Metastasio és Teresa. Utóbbi az énekes évek óta eltitkolt szerelme. Farinelli Teresa iránti szüntelen vágyakozása, viszonzatlan szerelme szenvedélyes víziókat kelt benne. Az út az énekes számára még így is a mennyek felé nyílik meg.
 
 
Peter Breuer és Artur Kolmakov nemzetközi hírű koreográfusok azt szeretnék, ha Farinelli sorsával együtt egy korszakot is bemutathatnának a tánc nyelvén.
 "Az egész darab egy kevés iróniával megfűszerezett misztikus elemekkel átszőtt barokk balett. Farinelli sorsát, titkos álmait, rémálmait, vágyait, mutatjuk meg ennek az időszaknak az ellentétes világával, társadalmi jelenségeivel együtt. Az olasz és francia nemzet vidámsága találkozik a nehézkes etikettel, a spanyol udvarház hangulatával. A néző pedig egy művész sorsán keresztül velünk utazhat ebbe a varázslatos, titokzatos világba." (Peter Breuer)
 
Egy korszak megasztárja
Farinelli a korszak megasztárja volt. Előadásaitól eksztázisba jött a közönség, a nők önkívületbe kerültek, ha hallhatták énekelni. Uralkodók tartottak a befolyásától. A kor legjobban fizetett, kalandos életű művészeként került be a legendák világába. Mítosza ma is él, hangjának gyógyító erőt tulajdonítottak.
Azt tartják, Farinelli képes volt 250 hangot kiénekelni egyetlen levegővétellel, illetve kitartani egy hangot legalább egy percig. Olyan szintű énekese volt a korszaknak, akiért Händel versenyzett, hogy művét megszólaltassa. Énekesi adottságaira jellemző, hogy a fennmaradt história szerint egy trombitással vívott hangpárbajt is megnyert.
Nehéz azt elképzelni, hogy ha kieresztette a hangját a színpadon, több hölgy a nézőtéren hisztérikusan elájult a megélt katarzistól. Portréit gyűjtötték lányok, asszonyok. Arcképét medáljukba rejtették. Novella született róla. Fürdött a pénzben. A dúsgazdaggá vált megasztár Farinelli 1736-ban Spanyolországba ment, s miután V. Fülöp királyt a legendák szerint „énekével meggyógyította”, az uralkodó befolyásos udvaroncává lett. Mindenki tartott tőle. Csak 1759-ben tért vissza hazájába. Utolsó éveiben képzőművészeti és hangszergyűjteményével foglalatoskodott. Bolognában Farinelli tiszteletére róla elnevezett tudásközpontot alapítottak.
 
Szereposztás: 
 
Farinelli, énekes: Kevin Elsnig
Farinelli (idős) : Florient Cador - res. Marco Marongiu
Farinelli (fiatal): Dominik Vaida - res. Florient Cador
Farinelli (gyermek): Sandra Barredo- res. Rachael Carrier
Teresa: Ema Amaral - res. Claudia Sachetti
Szolgák: Aoibh Ni Broin, Gala Lara - res. Linda Linder, Aoi Iguchi
Spanyol kirány: Ruszlan Szojengosev - res. Marco Marongiu
Spanyol királynő: Rudish Boglarka - res. Beatriz Scabora
Vendégek, a múlt emlékképei, közönség: Sopron Balett & Europaballett: Alina Ternyenko, Aleksandra Tyeplih, Füsi Zsolt, Bogdan Holomej, Rudisch Boglarka, Horváth Renáta, Ruszlan Szojengosev, Vaszilij Nyemcsinov,Manex Alberdi, Iliya Pieshyn, Valentin Domsa, Benjamin Skupien, Marco Marongui, Denise Di Cicco, Rachael Carrier, Beatriz Scabora, Claudia Sachetti, Linda Linder, Nichika Shibata, Mayara Vicoso, Ema Amaral, Sandra Barredo, Lea Wolf, Anna Maria Schauer, Aoi Iguchi - res. Szalai Dóra, Andrej Potapov, Jinsol Park, Ilina Eder, Alina Tüzel, Bruna Chibile. Daniele Raffoul
 
Forgatókönyv - Peter Breuer                                                                
Kontratenor - Kevin Elsing                                                                  
Díszlet - Michael Kropf
Szcenikus - Tóth Kázmér
Fénytervező - Madarász János (MADÁR)
Koreográfus asszisztens - Demcsák Ottó (Harangozó- díjas)
Ügyelő - Kiss Noró
Rendező, Koreográfus - Peter Breuer, Artur Kolmakov     

Váltson Barlangbérletet!
Barlangbérlet:
Bármely* 4 db, különböző előadásra szóló jegy megvásárlása esetén, a jegyek árából 20% kedvezményt biztosítunk.
*A Hadházi László estje, Ötórai hangoló és a Kékfrankos Bérlet koncertjeinek kivételével.
https://prokultura.jegy.hu/

Drumbérlet:
A SopronDrum fesztivál két koncertjének egyidőben történő jegyvásárlása esetén 20 % kedvezményt biztosítunk a jegyek árából.
A kedvezmény a két koncertre történő azonos számú jegy vásárlása esetén vehető igénybe jegypénztárunkban és online.

A Soproni Petőfi Színház 2020/21-es évadára bérletet vásárló nézőink az alábbi előadások közül az egyikre 50% kedvezménnyel vásárolhatnak 1 darab jegyet:
2021. június 12. szombat 20.00 - Bánk bán
2021. június 26. szombat 20.00 - Farinelli
2021. július 16. péntek 20.00 - Robben Ford/Bill Evans - Blues, Miles and Beyond
2021. július 17. szombat 20.00 - Sopron Drum: David Friedman Solo Performance & Stanley Clarke Band
2021. augusztus 27. péntek 20.00 - Egy csók és más semmi
A kedvezmény érvényesítéshez szükséges a Soproni Petőfi Színház 2020/21-es évadára szóló bérlet bemutatása személyesen, jegyirodánkban.

Dohnányi bérlet a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikusok Zenekar „Ötórai hangoló” című koncert sorozatára:
A 8 alkalomra szóló bérlet ára: 10.000 Ft
https://prokultura.jegy.hu/seasonticket
 
A kedvezmények nem összevonhatók.
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!
 

Ajánlatunk


A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megrendezésre kerül a II. Budapest Légtorna Fesztivál!

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!