Jegyvásárlás

Program


Fekete-Kovács Kornél és a MAO bemutatja - Bartók: 15 magyar parasztdal

Fekete-Kovács Kornél és a MAO bemutatja - Bartók: 15 magyar parasztdal

A Modern Art Orchestra Bartók 15 magyar parasztdal lemezének anyaga szólal meg a koncerten, melyen a kortárs jazzben jártas zeneszerzők a gyűjtésekből származó feldolgozásokat hangszerelték big bandre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 21. vasárnap, 19:30

20% Early bird kedvezmény

A művet Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél – valamennyien a Modern Art Orchestra szólistái – írták át nagyzenekarra, melynek során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. Maximálisan tiszteletben tartották a bartóki zongoraanyagot. Egyetlen hangot sem adtak hozzá az egyes tételekhez, nem tettek mást, mint a legelmélyültebb szépirodalmi fordítók: az eredetihez a lehető legnagyobb mértékben hűen ültették át a zongora nyelvét a nagyzenekar nyelvére. A tételek között ugyanakkor különböző mértékben kötött improvizációk hangzanak el, amelyek a kortárs zene, a jazz, és a népzene elemeit felhasználva kommentálják az eredeti bartóki gondolatokat. Az eredeti népdalok szövege és a hihetetlenül pontosan kidolgozott zenei átdolgozás nyomán tökéletesen világossá válik, hogy az adott népdal miről is szól.
 
A MAO tizenkét éves fennállása óta nemzetközileg is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát, mely számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is kiemelkedő. Az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézik Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.
 
A 15 magyar parasztdal című albumon Harcsa Veronika (ének), Gőz László (basszustrombita), és Dresch Mihály (fuhun) is közreműködik, akik a debreceni különleges jubileumi lemezbemutató koncerten élőben is vendégszerepelnek.

Ajánlatunk


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!