Jegyvásárlás

Program


Fellélegzés #12 – Brahms

Fellélegzés #12 – Brahms

A klarinétszólamot ezúttal Maxim Rysanov fogja megszólaltatni brácsán, négy kivételes vonósjátékos kíséretével. A brácsaverziót maga Brahms készítette.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 25. kedd, 20:30

Fellélegzés #12 – Brahms

Műsor

Brahms: h-moll klarinétötös, op. 115 (brácsa-átirat)
Maxim Rysanov (brácsa); Kállai Ernő, Ökrös Attila (hegedű); Bársony Péter (brácsa); Rohmann Ditta (cselló)

„Be kell számolnom Önnek arról, hogy Joachim vonósnégyese miattam veszítette el a szüzességét. December 12-én klarinéttal törtem be ebbe a szeplőtelen szentélybe. Hiába próbáltam lebeszélni őket” – írta Brahms 1891 végén a kiadójának, Simrocknak, arról a koncertről, amelyen a Joachim Kvartett és a meiningeni udvari zenekar klarinétos zsenije, Richard Mühlefeld Berlinben is bemutatta a nem sokkal korábban befejezett h-moll klarinétötöst. A legendás hegedűs, Joachim József – Brahms régi muzsikustársa és barátja – egészen addig kizárólag vonósnégyeseket adott elő a kvartettjével, de Brahms klarinétötöse kedvéért kivételt tett. A darab nagy sikert aratott a közönség körében (az Adagiót meg kellett ismételni), s Brahms el volt ragadtatva Mühlefeldtől, akit ettől kezdve „drága csalogányának” és „Fräulein Klarinette-nek” nevezett. A klarinétszólamot ezúttal Maxim Rysanov fogja megszólaltatni brácsán, négy kivételes vonósjátékos kíséretével. A brácsaverziót maga Brahms készítette.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, közönségünk biztonsága érdekében a koncertre szóló jegyek számát korlátoztuk, hogy az ülőhelyek között meglegyen a megfelelő távolság.

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!