Jegyvásárlás

Program


Flamenco Moro

Flamenco Moro

A flamenco mindig izgalmas tere az ismerkedésnek, megismerésnek. A tánc és a muzsika alakulását nagyrészt pillanatnyi megérzések, érzetek, a flamenco nyelvén folytatott beszélgetés fonala vezeti.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 9. szombat, 20:00

Közös terünkben megosztjuk egymással nem csak magunkkal hozott tudásunkat, hanem a mozdulatainkban, dallamainkban rejlő őszinteségünket, ahogy a velünk egy körben ülő közönség érzései, lelkesedése is a flamenco részévé válik.
Ezen az estén játszunk először Amine Naamival. A Marokkóból érkezett fiatal flamenco gitáros hazája egyik legkiválóbb gitárművésze, neves muzsikus család sarja. Szenvedélyes zeneszeretete, a flamenco iránti rajongása és magas színvonalú játéka révén a világ számos országában dolgozott, most Budapesten mutatkozik be. Amine Naami - Andalúzia és az arab világ zenei kincseiből merítkező -, művészete a madridi színpadokra is bejáratos Keck Mária flamenco művész egyedi hangjával és varázsával, valamint Böröcz Petra flamenco táncos mozdulataival fonódik össze a Spinoza Színház különlegesen intim és egyben ünnepi terében.

Amine Naami – gitár
Keck Mária – ének, tánc
Böröcz Petra – tánc

Amine Naami
Marokkóban született flamenco gitáros, hazája egyik legkiválóbb gitárművésze, neves muzsikus család sarja. Idén szerzett végzettséget az 5. Mohamed Egyetem zenei képzésében. Zenei ízlésére, érdeklődésére nagyban hatott a szomszédos Spanyolország muzsikája, a flamenco.
Szenvedélyes zeneszeretete, a flamenco iránti rajongása és magas színvonalú játéka révén Afrika leghíresebb előadóival együtt szerepelt, Hatim Ammorral, Zouhair Bahaoui-val, Ihab Amirral. Koncertezett a világ számos pontján, Franciaországban, Algériában, Tunéziában, Marokkóban, Katarban, Németországban, Spanyolországban, Törökországban, Lettországban. Nemzetközi projektekben, lemezfelvételeken vett részt Indiában, az Egyesült Államokban, Törökországban, Franciaországban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Jordániában, Németországban, Lettországban.
Amine Naami több hangszeren játszik: hegedül, játszik a marokkói bőgőn és ütőhangszereken.

Keck Mária
Keck Mária a Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott modern koreográfusként és az Universidad de Alcalán végzett mesterképzést zeneterápia szakon, Spanyolországban. Flamenco tanulmányait a madridi Academia Flamenco Amor de Diosban tökéletesítette számos világhírű flamenco mesterrel (Inmaculada Ortega, La Truco, Concha Jareño, Carmen La Talegona).
2010-től Madridban él és a város legrangosabb tradicionális flamenco színpadjain táncol (Candela, Café Berlin, El Cortijo, Casa Patas, Sala Barco, Cardamomo, Café de Chinitas, Café Ziryab) a műfaj kiemelkedő spanyol és nemzetközi művelőivel együttműködve (David Durán, Fernando De La Rua, Caridad Vega, Jesús González Hernández, Isabel Soto, Sonia Cortés, Antonio El Ciervo, Luis Miguel Manzano, El Piculabe, Laura Abadia).
Alapítója a De Cobre roma-magyar flamenco fúziós társulatnak, amellyel énekesként és táncosként turnézik fesztiválokon és színházakban Bettina Flater, Víctor Guadiana és Miguel Reyes flamenco művészekkel együttműködve.
Táncos a madridi Pellizco del foro társulatban, táncos-énekes a madridi Miguel Reyes Sextetben, alapító-táncos-énekes a szlovén koprodukciós Ex Auróban együttműködve Antonio El Potaje, Guillermo García, Carlos Orgaz, Miguel Reyes, Sonia Cortés, Ernesto Bravo, José Hernández, Bego Salazar, Rubén Puertas, Karen Lugo, Tomaz Pacnik művészekkel.
Négy lemez és egy DVD megjelenéséhez fűződik a neve Madridban és Budapesten (Ethnómada, De Cobre, Ex Auro - szerző, Miguel Reyes Sextet - közreműködő, Pellizco del foro - közreműködő)
Pedagógus és előadóművész Japánban (Fukuoka és Osaka) az Alma de Flamenco akadémián (05.2012-09.2012) és számos flamenco projektben és fesztiválon közreműködik úgy, mint X. Berlin Flamenco Festival/Berlin- Pfefferberg (2005), Tablao Flamenco El Cortijo/Stuttgart (2011), Costa Dorada/London (2010-2012), Flamenco Backstage/Madrid (2017-2018), Flamenco on Fire/Pamplona (2018).

Böröcz Petra
Böröcz Petra 2011 óta a budapesti Brisa del Aire flamenco formáció alapító tagja. Táncosként és koreográfusként közreműködött a call17 társulat Lorca előadásában, vendégművészként szerepelt a barcelonai Pere Martínez előadásában, majd a De Cobre formáció vendégeként a Babel Sound Fesztiválon. Első önálló táncszínházi darabjával, a Kinőtt szívvel a 2017-es SzólóDuó Fesztiválon és a Vallai Fesztiválon szerepelt. 2016-2019-ben a MOHA Mozdulatművészeti Alapítvány rezidense. 2012 óta tanít flamenco táncot. 2017 óta vezeti Keck Máriával együtt a Curso Raíces Flamenco programot. Az utóbbi években különféle felállásokkal, főként Keck Mária művésztársaként szervez flamenco koncerteket budapesti színházakban.

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

zenés átirat két részben

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!