Jegyvásárlás

Program


Frankó Flamandok 1. – Burgundia, Flandria – slágerek, táncok

Frankó Flamandok 1. – Burgundia, Flandria – slágerek, táncok

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 28. péntek, 19:30

 Közreműködik:

    Szent Efrém Kórus
    Művészeti vezető: Bubnó Tamás
    Aura Musicale
    Művészeti vezető: Máté Balázs

Nos ez az egész úgy kezdődött, hogy az angolok kitalálták a divatos zenét, ami megtetszett a frankoknak – no és a flamandoknak is. Csináltak is belőle olyan slágereket, aminek senki nem tudott ellenállni. De, amint az közismert, senki sem lehet próféta a saját hazájában: ezért Dufay és barátai, illetve tanítványai mertek nagyot álmodni és elmentek Itáliába – jobb az idő, jobban is fizetnek, nem is beszélve az ételekről, italokról és még sorolhatnánk... És ugyan egy belga nem csinál nyarat, de több tucat már annál inkább – így lett a burgundiai iskolából európai szintű zenei bevándorló hadjárat – és hogy jót tett-e nekünk és az európai zenének a franko-flamand zenei bevándorlás: nos, erre egyértelmű választ ad a Szent Efrém Férfikar koncertsorozata.

A burgundiai iskola a 15. században egyet jelentett a modern zenei nyelvvel – Dufay és Binchois angol mintát követve alakították ki a következő századokat meghatározó franko-flamand vokálpolifóniát. A Szent Efrém Férfikar sorozatának első estéjén megjelenik az a zenei alapkő, amit a reneszánsz korban tettek le flamand mesterek, azonban az Aura Musical segítségével időben egészen 17–18. századig utazunk előre, hogy egy korszakos frank zseni munkásságába is belekóstoljunk – Jean-Philippe Rameau műveibe, aki szintén Burgundia szülötte volt.

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!