Jegyvásárlás

Program


Gaetano Donizetti: Don Pasquale

Gaetano Donizetti: Don Pasquale

Don Pasquale
vígopera három felvonásban, két részben

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 13. csütörtök, 19:00

Zenéjét szerezte: Gaetano Donizetti
A szövegkönyvét a zeneszerző és Giovanni Ruffini írták Angelo Anelli librettója nyomán
Giovanni Ruffini szövegét Fischer Sándor fordaította

A Don Pasquale bemutatója idején, 1843-ban a század legfontosabb zenei műfajában, az operában Gaetano Donizetti számított a legjelentősebb élő alkotónak.  Bellini 1835-ben meghalt, Rossini közel másfél évtizede örökre felhagyott az operakomponálással, Verdi még csak első sikereit aratta, Wagner a mai repertoáron szereplő darabjai közül csak A bolygó hollandi bemutatásán volt túl, a párizsi és bécsi zenei életet az olasz opera uralta.

Donizetti még ötven esztendős sem volt, negyed százada ünnepelt szerző, befejezett operáinak száma addigra túl volt a hatvanon, ősbemutatóit ünnepelte Nápoly, Milánó, Velence, Róma, Bécs és Párizs közönsége. A vígopera műfajának betetőzése a Don Pasquale, mely világszínvonalú basszistánk, a tíz esztendeje elhunyt Gregor József kedvenc szerepe volt. Őrá emlékezve készül új produkciónk, mely az opera buffa legjobb szegedi előadói hagyományait folytatja.

Közreműködők: a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház énekkara

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Kata és Bianca egy gazdag páduai úr lányai. Egyik szelíd, mint a galamb, de a másik vad, indulatos, csípős nyelvű, fékezhetetlen. A kisebbiknek akad is kérője bőven, de apja nem adja férjhez addig, míg a nagyszájút el nem veszi valaki. Hiába a sok kérő, Makrancos Kata senkinek nem kell. Ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben jelenik meg Petrucchio, akit nem riaszt vissza a feladat. Elhatározza, hogy megzabolázza a gazdag, csinos, vonzó hárpiát.

Ajánló


Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!