Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások



 A 20. század küszöbén Giacomo Puccini művei meghódították az egész világot és az opera műfajának aranykorát hozták el. A Tosca, a Bohémélet és a Pillangókisasszony legnépszerűbb részletei nemzetközi szólisták és nemzetközi zenekar előadásában csendülnek fel. A Páneurópai Piknik 35. évfordulója előtt Beethoven és Kodály zenéjével tiszteleg a Sopronból és testvérvárosaiból érkező zenészekből összeálló fesztiválzenekar, és ez az együttes kíséri Kóczán Péter vezényletével a világszerte elismert operacsillagokat a Puccini műveiben.

Puccini 100 – Piknik 35
Nemzetközi gálakoncert
Beethoven, Kodály és Puccini műveiből

Közreműködők:
Francesca Tiburzi – szoprán
Sungho Kim – tenor
Gemelli Festival Orchestra
Vezényel: Kóczán Péter

 

Műsor:

Ludwig van Beethoven: Fidelio – nyitány
Kodály Zoltán: Háry János – szvit
Valamint népszerű áriák és duettek Giacomo Puccini Pillangókisasszony, Bohémélet, Gianni Schicchi és Turandot c. operáiból
(Nessun dorma, Vissi d’arte, Che gelida manina, Bimba dagli occhi, O mio babbino caro…)

 

 

A szólistákról:

Francesca Tiburzit Christian Thielemann szerződtette a drezdai Semperoperbe, itt rendszeresen énekli a legnagyobb Puccini-szerepeket, de keresett szólista Európa-szerte.

Olyan szerepekben láthatta már a közönség, mint Violetta a Traviátában, vagy Boleyn Annaként a Bellini Színházban Cataniában. Játszott már a Toscában, az Opera of Metz színpadán pedig Neddát alakította, a Bajazzók című kétfelvonásos operában és Puccini egyfelvonásos operájában A köpenyben is énekelt már Giorgettát.

Sungho Kim pedig az ideális tenor a Nessun dormához – Kalaf áriájához a Turandotból. A fiatal koreai tenor a brüsszeli Erzsébet királynő versenyen tűnt fel és 2023-ben megnyerte az operaénekesek BBC-Világversenyét Cardiffban, jelenleg a Dortmundi Opera ifjú sztárja, ahol a Bohémélet Rodolfójaként debütált Puccini-tenorként.

 

Ajánló


A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!