Jegyvásárlás

Program


Giuvlipen Színházi Társulat: Viral on Tiktok

Giuvlipen Színházi Társulat: Viral on Tiktok

A Mihaela Drăgan által írt darab a romániai szexuális felvilágosítás hiányát vizsgálja, különös tekintettel a roma közösségekre. A főszereplő két roma tinilány, akik a TikTok népszerű alkalmazás keretein keresztül olyan témákat vitatnak meg, mint a lányok szüzességének kettős mércéje, a szexista szépségnormák, a kényszerházasságok vagy a vallás szerepe a nők elnyomásában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 1. péntek, 19:00

A Független Színház Magyarország 2017 óta évről-évre szervezi a Roma hősök – Nemzetközi Roma Színházi Fesztivált. Akkoriban még ez volt az EU egyetlen roma színházi fesztiválja. Azóta hozzánk hasonlóan Bukarestben, Prágában, Kassán, Bécsben és Rómában is ünneplik a roma színházat. Az elmúlt öt évben 30 produkció volt látható Magyarországon különböző európai roma színházi társulatoktól. A Fesztivál célja, hogy megmutassa a roma színház értékeit, és felhívja a figyelmet a roma közösségek helyzetére értékvezérelt alkotók és drámai hősök kihívásait állítva a középpontba. 2023-ban a Fesztivál fő témája a „generációk” lesz, és az idei társszervező az Eötvös10 Művelődési Ház.

Giuvlipen Színházi Társulat: Viral on Tiktok (RO)

A Mihaela Drăgan által írt darab a romániai szexuális felvilágosítás hiányát vizsgálja, különös tekintettel a roma közösségekre. A főszereplő két roma tinilány, akik a TikTok népszerű alkalmazás keretein keresztül olyan témákat vitatnak meg, mint a lányok szüzességének kettős mércéje, a szexista szépségnormák, a kényszerházasságok vagy a vallás szerepe a nők elnyomásában. A darab megmutatja a lányok közötti barátságot, a támogatást, amelyet válságos időkben nyújtanak egymásnak, és azt, hogyan lázadnak fel nemcsak közösségük, hanem a román társadalom ellen is annak érdekében, hogy a fiatal roma nők egyenlőségét és jogait előmozdítsák.

A Viral on Tiktok a fiatalok szexuális felvilágosításának fontosságáról és két roma lány bátorságáról beszél, akik készek megváltoztatni a valóságot a hozzájuk hasonló lányok számára.

Az előadás kreatív folyamatát egy két hónapos dokumentáció és kutató munka előzte meg, amelyet Mihaela Drăgan és Adriana Radu közegészségügyi szakember és a Sexul vs. Barza Egyesület (Szex vs. Gólya Egyesület egy romániai civil szervezet, amely szexuális felvilágosító anyagokat fejleszt, és támogatást nyújt a tizenévesek számára ezekben a kérdésekben) elnöke koordinált. Interjúkat készítettek romániai városi és vidéki fiatal roma nőkkel, és kutatták a rendelkezésre álló statisztikákat a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatban a roma közösségekben, a kiskorú terhességgel, a családon belüli (fizikai, szexuális és mentális) erőszakkal és a serdülők szerelmi kapcsolatainak hatalmi dinamikájával kapcsolatban. A dokumentáció eredményei jelentették az előadás kiindulópontját.

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti be 80. életévét.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán írta: Pintér Béla

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!