<--

Program


Halál Velencében

Halál Velencében

A Horvát Nemzeti Színház balettelőadása
 több

Aktuális előadásokA Magyar Állami Operaház 2018 szeptemberében Zágrábban vendégszerepelt. Erkel Hunyadi László című operájának és Ronald Hynd a lehári Víg özvegyre komponált balettjének előadása a Kárpát-Haza OperaTúra egyik csúcspontja volt. Bő egy évvel később elérkezett akkori vendéglátóink meghívásának ideje. 
A Horvát Nemzeti Színház társulata úgyszintén két estére érkezik az Erkel Színházba. Az előző évben alapítása 140. évfordulóját ünneplő zágrábi Horvát Nemzeti Balett Horvátország legrégibb és legnagyobb balett-társulata. Sokszínű repertoárjuk a klasszikus koreográfiáktól a neoklasszikus darabokon át a kortárs balettekig terjed. A Leonard Jakovina vezette együttes ezúttal Halál Velencében című produkciójával áll színpadra.

A művészet fölfokozott élet. Mélyebben boldogít, gyorsabban fölemészt. Szolgájának arcába bevési a képzeleti és lelki kalandok nyomait, és még ha a külső lét klastromi csöndben folyik is, idővel annyi kényességet és túlzott finomságot, annyi fáradtságot és mohóságot ojt beléjük, amennyit a kicsapongó szenvedélyekkel és gyönyörökkel színig telt élet is alig tud létrehozni” – olvashatjuk Thomas Mann Halál Velencében című regényében. A művészetnek ez az életen túlmutató lényege ragadta meg Valentina Turcu koreográfust, aki egykori táncosként gyakran rendezői minőségben, librettók és zenei koncepciók szerzőjeként is feltűnik a nemzetközi színpadokon. A regénnyel már-már összeforró Mahler-zenékre készült koreográfia a mai világba ültetve mutatja be Mann máig aktuális gondolatait.

ALKOTÓK
Koreográfus: Valentina Turcu
Közreműködnek a Horvát Nemzeti Balett táncművészei.

Ajánló


Mici néni belefáradt a hétköznapok gondjaiba, és eltartási szerződést köt egy fiatal párral,…

Georges Feydeau: Bolha a fülbe bohózat három felvonásban

A kultikus, világhírű regény titokzatos szereplői most a Víg színpadán is életre kelnek.…