Jegyvásárlás

Program


Hamupipőke Agóra Szombathely

Hamupipőke Agóra Szombathely

Ki ne ismerné a Grimm fivérek szívmelengető történetét? A jól ismert mese most két mai magyar szerző tolmácsolásában elevenedik újjá. Gyönyörű dalokkal, tehetséges fiatal énekes színészekkel gyönyörű díszletek között újszerű tolmácsolásban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 27. vasárnap, 11:00

HAMUPIPŐKE

Családi musical! ÚJ IDŐPONT!

Kedves Jegytulajdonos!

Tájékoztatjuk Önt, hogy a 2022. január 23-ra meghirdetett HAMUPIPŐKE című zenés mesejátékot technikai okok miatt kénytelenek voltunk későbbi időpontra halasztani.

A helyszín változatlan!

 

Pesti Művész Színház

Ki ne ismerné a Grimm fivérek szívmelengető történetét? A jól ismert mese most két mai magyar szerző tolmácsolásában elevenedik újjá. Gyönyörű dalokkal, tehetséges fiatal énekes színészekkel gyönyörű díszletek között újszerű tolmácsolásban.

GRIMM-BENCZE BALÁZS: HAMUPIPŐKE

MESEMUSICAL

Hamupipőke kereskedő édesapja, édesanyja halálát követően újra nősül, így a lány kap egy mostohaanyát és két mostohanővért. Az édesapa, amikor egy utazására készül, megkérdezi a lányokat, ki, mit szeretne, a mostohák drága szöveteket, ruhákat, Hamupipőke azonban csupán egy kis csemetefát kér. Az utazás rosszul végződik, meghal az édesapa, aki árván hagyja Hamupipőkét. Ekkor elszabadul a pokol, a mostohák cselédjükként kezelik, megalázzák, kihasználják. Közben a király fia nősülni készül, s a választáshoz meghívja országa hajadon leányait. A mostohalányok nagyon készülnek, cicomászkodnak a mulatságba, azzal a hittel, hogy kettejük közül választ bizonyára a király. A gonosz mostoha, hogy távol tartsa a kedves Hamupipőkét a báltól, egy tál lencsét önt a hamuba és ráparancsolt, hogy válogassa ki. Amikor a mostohák végre elvonulnak a bálba, csoda történik, egy tündér szép ruhával, cipővel lepi meg Hamupipőkét, aki galambok, más állatok átváltozásával, hintón érkezik a bálba. Egy kitétel van csupán, amikor éjfélt üt az óra, el kell hagynia a kastélyt, mert a varázslat véget ér. A királyfit elbűvöli a lány szépsége, de közeledik az éjfél, a lánynak mennie kell. A kastély lépcsőjén viszont elhagyja az egyik pár cipőjét. A királyfi elhatározza, hogy Hamupipőke lesz a párja. Ezért keresésére indul a félpár cipővel. Ahogy a legtöbb mese, ez is jól végződik, „A jó elnyeri jutalmát!”. A király megtalálja a cipő tulajdonosát, nagy lagzit csapnak és „most is boldogan élnek, míg meg nem halnak”. Hamupipőke a sok gyötrelem, megaláztatás után a reményt testesíti meg, ahol mindig ott rejtőzködik az új, a jó kezdete.

 

A bálon díszvendég Nagy Jonathan és a Savaria TSE táncosai.

Szereplők:

Hamupipőke - Fritz Éva/Magyar Viktória

Rozinella - Pintér Dorina

Kravália - Gergelyfy Zsófi/Fodor Barbara

Krudélia asszony - Szabó Zsuzsa/Dóka Andrea

Peták Mihály - Egri László/Fogarassy András

Hercegúrfi - Czető Ádám/Umbráth László

Kornica néni - Schupp Gabriella/Szathmáry Nóra/Kecskeméti Zsuzsi

Hopmester - Egri László/Fogarassy András

Egerek - Gergelyfy Zsófia/Fodor Barbara

Zene: Harmath Imre

Dramaturg: Bencze Balázs

Dalszöveg: Bencze Balázs

Díszlet: Halász G Péter

Jelmez: Reidinger Mária

Rendező: Szabó Zsuzsa

 

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ajánló


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!