Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások









A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett Lovarda valamennyi helyisége egyedül a Budai Várséták tematikus vezetésével látogatható! Helyszíne, a Csikós udvar a második világháború okozta sérüléseket követően az 1950–60-as évek kultúrpolitikájának esett áldozatul, így a Lovarda, Főőrség, Stöckl lépcső és a rámpa épületegyüttesét lebontották. Sétánkon megismerhetjük az egykori Királyi Palota most visszaépített kiszolgáló épületeit, így betekintést nyerhetünk a századforduló világába. Körbesétáljuk a királyi testőrség hivatali épületéül szolgáló Főőrséget, majd a korábban a lovak le- és felvezetésére használt rámpán keresztül megközelítjük a Lovardát. Az impozáns épületbe lépve feltárul előttünk a márvány előcsarnok, a grandiózus lovaglócsarnok, annak korhű, ugyanakkor technikai felszereltségével a jelenkori igényeket is kielégítő ácsolt díszmennyezete, az egyedi „hauszmannzöld” üvegablakok, valamint a zenekari és királyi páholy is.

INDULÁS: Palota Info Palace – A Budavári Palota megújítását bemutató látogatóközpont, 1014 Budapest, budai Vár, Hunyadi udvar
ÉRKEZÉS: 1014 Budapest, Csikós udvar
IDŐTARTAM: 90 perc

Jó tudni
•  kültéri és beltéri program
• 12 éves kor felett ajánlott
• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni
• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk
• macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a séta nem akadálymentes
• megfelelő cipő viselését javasoljuk

 

A Lovardában ingyenesen kizárólag a főbejárat mögötti márvány vesztibült és a lovaglócsarnokot tekinthetitek meg. A Hauszmann paripái című sétánkon viszont bejárhatjátok a Lovarda teljes területét, miközben szakértő sétavezetőink részletesen bemutatják az épület történetét és az újjáépítés kulisszatitkait is.

Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

Ajánló


Ismerd meg a budai Vár második világháborús ostromát a visszaemlékezők személyes történetein keresztül! Sétálj velünk a Budavári Palotanegyedben és a…

Ismerd meg velünk Ybl Miklós egyik remekművének történetét az építésétől egészen napjainkig és gyönyörködj a lenyűgöző budapesti panorámában!

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!