Jegyvásárlás

Program


Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 10. szombat, 19:45

Wolfgang Amadeus Mozart: D-dúr divertimento, K. 136;
G-dúr szimfónia, K. 318Richard Strauss: 1. (Esz-dúr) kürtverseny, Op. 11Joseph Haydn: A lakatlan sziget – nyitány, Hob. XXVIII:9;
52. (c-moll) szimfónia, Hob. I:52„Haydn és Mozart zenéjében meleg és humánus tartalmat érzek, mindent elsöprő pozitív életerőt és szeretetet embertársaik iránt” – mondja az este karmestere, Takács-Nagy Gábor, aki ebben az évadban újabb két koncertet szentel a zeneszerző zseniknek.A „Nyitány olasz stílusban” néven fennmaradt, 1779-ben Salzburgban komponált érett Mozart-szimfóniát követően a Végh Sándor Verseny egyik győztese, Bereczky Dávid játssza el a kürtösök kedvelt komponistája, Richard Strauss romantikus Esz-dúr kürtversenyét. A hangszerválasztás nem véletlen, hiszen a zeneszerző édesapja neves kürtművész volt. „Minden egyes leírt hangjánál érződik, hogy gyermekkorában otthon nagyon sok kürtszót hallott – mondja Straussról a Fesztiválzenekar muzsikusa, majd hozzáteszi: – Elegendő időt rászánva különleges hármas harmónia jön létre a zenemű, a hangszer és a zenész között. Richard Strauss 18 évesen írta ezt a darabot, én pedig, amikor szintén 18 évesen először játszottam, végérvényesen beleszerettem a vadászkürtbe.”
Bár nem ez jut róla először eszünkbe, szimfóniái és vonósnégyesei mellett Haydn tizenöt operát is írt. A tizedik, az Esterházy-udvarban komponált A lakatlan sziget két hajótörött nővér történetét dolgozza fel. Drámai és szenvedélyes nyitánya vezeti fel a hangversenyen a szerző egyik utolsó Sturm und Drang-szimfóniáját. A matematikai pontossággal megalkotott, feszültséggel teli, szeszélyes és olykor nyers c-moll hangnemű 52. szimfónia H. C. Robbins Landon zenetudós szerint Beethoven Sors-szimfóniájának „nagyapja”.

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!