Jegyvásárlás

Program


Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 5. szombat, 15:30

Joseph Haydn: 20. (C-dúr) szimfónia, Hob. I:20Wolfgang Amadeus Mozart: 9. (Esz-dúr, „Jeunehomme”) zongoraverseny, K. 271;
36. (C-dúr, „Linzi”) szimfónia, K. 425Az előadás részletes műsorfüzetéért kattintson ide.„Úgy érzem, ha Haydnt és Mozartot játszom a Fesztiválzenekarral, megfiatalodom” – vallja Takács-Nagy Gábor, aki idén is folytatja a két mester kifogyhatatlan szimfonikus termésének tolmácsolását, ezúttal Jean-Efflam Bavouzet értő zongoraszólójával.Az est karmestere spirituális gyógyszerként tekint Haydn és Mozart zenéjére, amely – meséli – idős édesanyját is meggyógyította súlyos betegségéből néhány éve. Azt mondja, bármilyen rossz hangulatból képes kirángatni, sőt felemelni őt ez a két szerző. „Fantasztikus pozitív életenergia és életerő van mindkettőjükben!” – folytatja a két klasszikushoz gyermekkora óta vonzódó Takács-Nagy Gábor. Ezt az életörömöt tükrözik a műsorra tűzött, fényes C-dúrban írt szimfóniák, és Mozart zongoraversenye is.Haydn szimfóniáinak túlnyomó többségébe belecsempészett valami huncutságot. A C-dúr szimfónia esetében ez egy formai trükk: a kétrészes finálé mind a két szakasza egy-egy miniatűr szonátaforma. Persze ez csak a legavatottabb füleknek nyújt külön örömöt, a szerző leginkább saját magát szórakoztatta vele.Szintén újító volt Mozart az Esz-dúr zongoraversenyben, amely egy Victoire Jenamy – tévesen Jeunehomme – nevű nőről kapta becenevét. A nyitány legelején a zongora türelmetlenül rászáll a zenekarra, a másik két tételben pedig a szerző olyan hatást kelt, mintha operát hallgatnánk. A szólista ezúttal Solti György utolsó felfedezettje, Cziffra György pártfogoltja, a BFZ visszatérő vendége, a francia Jean-Efflam Bavouzet lesz.„Egyetlen szimfóniám sincs nálam, ezért hanyatt­homlok írok egy újat” – újságolta édesapjának Mozart, amikor újdonsült feleségével Salzburgból Bécsbe tartva megszállt és koncertet adott Linzben. Így született a Linzi szimfónia, amely a nagy sietség ellenére színes, jó humorú, frappáns darab lett.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!