Jegyvásárlás

Program


Hegyvidéki Smooth Jazz Klub - Nagy János Trió
4

Hegyvidéki Smooth Jazz Klub - Nagy János Trió

Nagy János, Erkel Ferenc- díjas zeneszerző, zongoraművész 25 évvel ezelőtt alapította első trióját. 2014-ben a hagyományos trió zongora-bőgő-dob összetétele megváltozott: billentyűs hangszerek, hegedű és dob került a trióba.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 29. péntek, 19:30

“Basszushangszer nélkül nagyobb szabadságom van mind a harmóniák, mind a ritmus, mind pedig a zenekari hangzás terén. Számomra nincsenek lezárt kompozíciók, állandó változásban vannak a dalok koncert közben, így kötetlenebbül, bátrabban töröm meg a magunk által felállított szabályokat.”

Nagy János

2018 tavaszán jelent meg a trió “Debussy 100” című lemeze, Vincent Mascart francia szaxofonművész közreműködésével. Idén látott napvilágot “Yancha” címmel új albumuk, melyen vendégművészként közreműködik Dominique Di Piazza basszusgitáron és Mike Stern szólógitáron.

“A lemezen elhangzó kompozíciók megírásakor igyekeztem a zenekari tagokra írni a dalokat. Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy évek óta játszhatok Dominique Di Piazzával. Ő nem csak a koncerteken, de nyaranta a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Táborban is velünk van a tanári karban. Mike Stern-nel, 2017 nyarán, a Balkán Union tagjaként játszhattam együtt a Nisville Jazz Fesztiválon – a közös koncertélmény eredménye a lemezen való együttműködés.” Nagy János Yancha

Nagy János beceneve, a „Jancsa”-ként ejtett „Yancha” művésznév eredete:

“A Yancha szó japánul “csintalant” jelent, a csintalan, pajkos gyerekekre szokták mondani. Azt hiszem, játék közben leginkább ez a hozzáállás jellemez. Erre törekszem: a folyamatos játékra, incselkedésre, a meglepetésre, a megszokottól való eltérésre és a rosszalkodásra. Nem emlékszem, mikor akartam zenész lenni, mikor kezdődött. Azt tudom, hogy a tipikus „mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre először zenebohóc volt a válaszom. A zene mindig a játékot, pajkosságot jelentette. Komolyan veszem és ez tölti ki az életem , de ha kell, bármikor elviccelem.” Nagy János Yancha

Nagy János az elmúlt évtizedekben olyan neves formációkban és művészekkel dolgozott együtt, mint az In Line, a 9:30, Almási Enikő, Vasvári Pál, a Free Style Chamber Orchestra, a Monamo, a European Mantra és a Djabe, illetve Balázs Fecó és a Bikini.

 

A „Yancha” című album Nagy János eddigi munkáinak, sokrétű zeneszerzői és zenekari tevékenységének összefoglalója.

“Sokféle zenét játszottam, írtam az elmúlt években: kortárs báboperát, filmzenét, protestáns énekek feldolgozását, jazzrockot. Szerettem volna választ adni arra a kérdésre, hogy melyik vagyok leginkább én. Ez a zenei anyag tükrözi ezt leginkább, egyfajta öndefiníció az album. Külön ajándék, hogy ilyen csodás társaim vannak ebben, mint Frankie Látó és Joubert Flóra. A két fantasztikus muzsikus: Mike Stern és Dominique Di Piazza pedig fokozza ezt az érzést.” Nagy János Yancha

Az új felvételek között Yancha két régebbi szerzeménye is hallható az albumon, a tizenhét éves korában írt “Árulótánc” és egy Balassi Bálint ének feldolgozása, a “Bocsásd meg Úr Isten”.

A Nagy János Trió új , Yancha című albuma 2019-ben jelenik meg.

 

A Nagy Jábos Trió jelenlegi felállása:

Nagy János Yancha – billentyűs hangszerek

Frankie Lato – hegedű

Joubert Flóra – dob

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program Klubtámogatói Alprogramja támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!